Sport

Elfektették a pomponlányt, majd behúzták a nagydöntőt

Ezekiel Elliott (ezekiel elliott, )
Ezekiel Elliott (ezekiel elliott, )

Hihetetlenül zárult az egyetemi amerikaifutball-liga (NCAA) idei szezonja. Az Ohio State gárdája esélytelenként, harmadik számú irányítóval verte az Oregon gárdáját, mindezt majd 86 ezer ember előtt.

Az idei NCAA bajnokságot nem akárhogy nyerte az Ohio State együttese. A csapat a tavalyi szabályok szerint nem is szerepelhetett volna a rájátszásban, ráadásul első és második számú irányítójukat is elveszítették, így a harmadiknak, Cardale Jonesnak kellett szerveznie a játékot.

 
Lány a földön, játékos a levegőben – nem először fordul előt ilyen eset
Fotó: europress 

A baljósnak vélt előjelek a mérkőzés felvezetésekor folytatódtak, hiszen amikor az Ohio játékosok a szokásoknak megfelelően “füstfelhőben” kirontottak a gyepre valaki elgázolta az egyik pomponlányt, így a többiek akadályfutást követően érkeztek a játéktérre. Jelentjük a leányzónak nem esett baja.

A piros-fehérbe öltözött lányon átesett az egyik sportoló, de a többi amerikaifutballista már át tudta őt ugrani, végül az „áldozatot” társai rántották el a megvadult bivalycsorda módjára trappoló játékosok elől.

Az esélytelenebb csapat nyerőembere egyértelműen Ezekiel Elliott volt, aki 246 yardot futott, amiből négy touchdownt (hatpontos akciót) hozott össze, ami rekord a döntők történetében.

Az ohióiak vezetőedzője, Urban Meye kihasználta a harmadik számú irányítója előnyeit, Cardale Jones ugyanis 196 centije mellé 113 kilót nyom, így a többi irányítóval ellentétben nem fél az ütközésektől.

A döntőt végül 85 689 néző előtt 42-20-ra nyerte az Ohio State gárdája, ami a nyolcadik elsősége volt az egyetemnek, 2002 után pedig az első.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik