Sport

Áder János aláírta Mocsai Lajos kinevezését

mocsai-lajos(960x640).jpg (mocsai lajos)
mocsai-lajos(960x640).jpg (mocsai lajos)

Szerdán a köztársasági elnök szentesítette a kézilabda szakember kinevezését, így a mai naptól hivatalosan is ő a Testnevelési Egyetem rektora.

Mocsai Lajost, aki 36 éve tanít az intézményben, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere terjesztette fel rektornak, novemberben és ő is ellenjegyezte a hivatalos kinevezést.

A megbízást Áder János köztársasági elnök adta át Mocsainak. A köztársasági elnök 2017. december 16-áig bízta meg a rektori teendők ellátásával az edzőt.

A 2007 óta a TF egyetemi docenseként is dolgozó szakember számos hazai és nemzetközi konferencia visszatérő előadója, valamint a sporttudományok területén több kutatási program résztvevője.

Ugyanakkor a szakember kinevezéséhez szükség volt a felsőoktatási törvény módosítására is, mert korábban csak egyetemi tanár státussal lehetett betölteni a rektori posztot, ám Mocsai Lajos csak docensi fokozattal rendelkezik. Ellenben jelen állás szerint a Testnevelési Egyetem új rektora a Magyar Kézilabda Szövetségnél betölti a felnőtt válogatottak szakmai igazgatói feladatkörét is és az általa megálmodott, majd megalapított Magyar Kézilabda Akadémiát is ő vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik