Sport

Curling-Eb: versenyben maradt férficsapatunk

Wales ellen győzött, ezzel tovább reménykedhet a továbbjutásban a férfiválogatott a svájci B csoportos curling-Európa-bajnokságon.



A férfiválogatott a női csapatunk meccsén, szurkolás közben

Fotó: Magyar Curling Szövetség/Facebook 

 

A nem várt két vereség miatt most már minden mérkőzését meg kell nyernie a csoportban a magyar csapatnak ahhoz, hogy tovább folytassa az A csoportba jutásért vívott harcot – ehhez az első kettő között kell végezni.

Ennek érdekében kedden Wales együttesét kellett legyőzni, ez sikerült is. 8-4-re győzött a Vaspöri Tamás edző által irányított csapatunk:

“A mostani meccsen nagyon jól játszott csapat. Úgy érzem, hogy végre összeálltunk. Nagyon jól olvastuk a jeget, jól kezeltük a köveket, és kihasználtuk az ellenfél gyengéit is. Gyakorlatilag a meccs egész folyaman mi irányítottunk, az ellenfélnek esélye sem volt a győzelemre. Később megnéztük a lányok angolok elleni meccsét, mint ahogy a spanyol férficsapatnak is szurkoltunk a belgák ellen. A belgák veresége esetén csak a románokat kellene legyőzni a biztos második hely megszerzéséért, ami továbbjutást érne” – értékelt Vaspöri Tamás. 

A csapat tagja, a születésnapját tegnap ünneplő Ézsöl Gábor pedig ezt mondta a meccs után. Nos, a belgák sokáig hátrányban voltak a spanyolokkal szemben, végül azonban fordítottak. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a mieink megverik a románokat, még számolgatni kell, és a többi csapat (főként Ausztria) eredménye is dönt a továbbjutásról.

A női csapatunk előbb Ausztria ellen 7-2-es vereséget szenvedtek, így lecsúsztak az élről az átmeneti tabellán, majd kedden este Anglia ellen léptek jégre. Ez egy végletekig kiélezett csata volt, amelyen 2-0-s magyar vezetés után az angoloknál volt az előny, de 6-6-nál egyenlítettünk. Ez maradt a 10. endben is az eredmény, így jött a 11., amelyben az angolok voltak jobbak, a vége 6-10. A lányok lecsúsztak a 4. helyre.

A férfiak Románia ellen játszanak legközelebb (utolsó csoportmeccsen), a nők még a hollandokkal és a norvégekkel játszanak még.

A csoportok állása:

Nők (7 forduló után):

1. Olaszország (6-1)
2. Norvégia (6-1)
3. Ausztria (5-2)
4. Anglia (4-3)
5. Magyarország (4-3)
6. Törökország (4-3)
7. Hollandia (3-4)
8. Lengyelország (3-4) 
9. Fehéroroszország (0-7)
10. Szlovákia (0-7)

Férfiak (6 forduló után):

1. Finnország (5-1)
2. Belgium (4-2)
3. Magyarország (4-2) 
4. Ausztria (3-2)
5. Wales (3-2)
6. Lengyelország (2-3) 
7. Spanyolország (1-5)
8. Románia (0-5)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik