Sport

Taraszenko csak látványos gólt tud ütni

Az orosz jégkorongozó találata ellenére kikapott a St. Louis Blues. A Toronto kiheverte a kiütéses vereséget. A magyar felmenőkkel bíró Bo Horvat megszerezte élete első NHL-es találatát.

A Toronto Maple Leafs – amely kedden 9-2-re kapott ki a Nashville-től – 5-2-re győzött a vendég Tampa Bay Lightning ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján. A kanadai gárda három vereség után tudott nyerni ismét.

A Tampa kisiklását kihasználta a Montreal Canadiens, amely a 26. születésnapját ünneplő Max Pacioretty két góljával győzte le a St. Louis Bluest, és így már három pont előnnyel vezeti a Keleti főcsoportot. A Canadiens 2008. november 16. után verte ismét riválisát.

Videó – Taraszenko nyitotta a gólok sorát, a levegőből ütötte a pakkot a hálóba:

A Minnesota Wild 45.4 másodperccel a vége előtt ütött góllal győzött Philadelphiában, előbbi gárda megszakítás nélkül negyedszer nyert, utóbbi negyedszer kikapott.

A Dallas Starsnak véget ért hét hazai vereségből álló pocsék sorozata, miután legyőzte az Arizonát. Ezzel szemben a címvédő Los Angeles Kings már a tizedik hazai sikerét söpörte be, amely a legjobb mutató jelenleg.

A nyugati első Anaheim Ducks szétlövés után nyert a második helyen álló Vancouver Canucks otthonában, így most két pontra nőtt közöttük a távolság. Az amerikai klub négy vereség után először nyert, míg a kanadai gárda a szezonban először szenvedett minimális különbségű vereséget. A hazaiaknál élete első NHL-es gólját ütötte a magyar felmenőkkel bíró Bo Horvat.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 5-2
Philadelphia Flyers-Minnesota Wild 2-3
Montreal Canadiens-St. Louis Blues 4-1
Ottawa Senators-Nashville Predators 3-2
Winnipeg Jets-Detroit Red Wings 3-4
Dallas Stars-Arizona Coyotes 3-1
Colorado Avalanche-Washington Capitals 2-3
Calgary Flames-Chicago Blackhawks 3-4
Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 3-4, szétlövés után
Los Angeles Kings-Carolina Hurricanes 3-2
San Jose Sharks-Florida Panthers 2-3, szétlövés után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik