Sport

Sportorvosi vizsgálat nélkül játszott Rajz Attila

A jégkorongozóknak nem kellett orvosi engedély ahhoz, hogy szerepeljenek a vasárnapi dunaújvárosi tornán.

Rajz Attila a hét végén, egy mérkőzés közben a kispadon ülve vesztette életét. Mint később kiderült, tüdőembólia okozta a halálát.

Az ob II-es viadalt a szövetség hirdette meg, ők biztosították a pályát, a játékvezetőket, orvost és zsűritagokat küldtek a helyszínre.

A verseny félig hivatalos volt, de inkább fesztiválként vették figyelembe. Nevezési díjat, versenyzési engedélyt, orvosi igazolást sem kértek a jégre korcsolyázó játékosoktól.

 Fotó: jegkorongblog.hu

“Azt szerettük volna, hogy a junioroktól vagy a felnőttcsapatokból kiöregedő hokisok visszakerülhessenek a sportág vérkeringésébe, de ezúttal még csak amolyan dzsemborit szerveztünk számukra. S ha jók a tapasztalatok, akkor lehetett volna bajnoki kiírásra gondolni” – mondta el a Blikknek Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára.

Hozzáfűzte, az amatőröknek kiírtak harmad- és negyedosztályú bajnokságot, tőlük megkövetelik, hogy legyen sportorvosijuk.

“A mostani tornát inkább baráti összejövetelnek tartottuk, annak örültünk, hogy legalább négy csapat összejött. Ha bajnoksággá növi ki magát a sorozat, akkor itt is kötelező lett volna az orvosi engedély” – fejezte be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik