Sport

Ökölharcban alulmaradt a csilingelő nevű magyar lány

Nagyszerű mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott, ám pontozással kikapott, így búcsúzott Barankai Virginia, a dél-koreai Csedzsuban zajló női ökölvívó-világbajnokság keddi versenynapjának egyetlen magyar érdekeltje.

A 48 kilós Barankai a hazai Park Cso Rong ellen lépett szorítóba a legjobb 16 közé jutásért. A nemzetközi szövetség közvetítése alapján a meccs magyar szempontból kicsit ijesztően kezdődött, mert a dél-koreai nekirontott Barankainak, aki egy darabig egyáltalán nem ütött, csak védekezni próbált. Az első perc után azonban összeszedte magát a szegedi bokszoló, s nyílt sisakos, sok ütést és nagy küzdelmet hozó összecsapást vívott riválisával.

 
Barankai Virginia ügyesen bokszolt
Forrás: bajnokokvarosa.hu 

Az ütésváltásokból váltakozó sikerrel jöttek ki a felek, Barankai többször talált tisztán, igaz, kapott is, az ugyanakkor a második, a harmadik és a negyedik menetben is érzékelhető volt, hogy a szakaszok hajrájára riválisa rendre jobban elfáradt nála. A végső dudaszó után a magyar sarokban elismerően fogadták a bátran küzdő Barankait, aki azonban végül kikapott.

Barankai Virginia a magyar küldöttség hetedik fellépője volt Csedzsuban, ahol honfitársai eddig hozzá hasonlóan vereséggel hagyták el a szorítót.

Szerdán az idei Európa-bajnokságon aranyérmes Kovács Mária (+81 kg) és az Eb-harmadik, tavaly ifjúsági világbajnok Szatmári Petra (81 kg) lép kötelek közé, előbbi török, utóbbi marokkói riválissal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik