Sport

Nem hagyja magát a Ferencváros

Fellebbezést nyújt be a Bajnokok Ligája selejtezőjében kiesett Ferencváros női kézilabdacsapata, miután az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden elutasította óvását.

Amint Jeney Zsolt Ákos szakosztályvezető a kedd délutáni sajtótájékoztatón elmondta: az EHF helyszíni ellenőre, Jiri Konecni – miután egyeztetett Markus Glaserrel, az EHF versenybizottságának elnökével – írásba adta, hogy az EHF nevében befogadta az óvási szándékot és az 1000 eurós óvási díjat. Ugyancsak írásban jelezte: az FTC-nek elegendő hétfőn 17 óráig beadnia az óvási anyagot. Az EHF kedden viszont azt közölte: elutasítja az óvást, mert a lefújást követő egy órán belül nem érkezett be.

A zöld-fehérek azért fordultak az EHF-hez, mert a Lipcse elleni vasárnapi BL-selejtezőben megítélésük szerint a hazai környezetben szereplő német együttes időn túl dobta azt a gólt, amellyel kicsikarta a számára végül győzelmet hozó büntetőpárbajt.

“Fellebbezzünk, mert hiszünk az igazunkban” – mondta Jeney, aki hangsúlyozta: hétfő délig e-mailen és faxon is megküldték az óvási anyagukat az EHF-nek, amelyhez csatolták a Konecnitől kapott írást is.

A sportvezető hangsúlyozta: úgy gondolják, megfelelően jártak el, hiszen az EHF hivatalos képviselője írásban elismerte, hogy óv az FTC, átvette az 1000 eurós díjat, ráadásul hétfőn 17 óráig adott időt az óvás megfogalmazására.

“Mi ott helyben, a lefújás után a jelenlévő nemzetközi jogászunkkal együtt elkezdtük fogalmazni az óvást, de közölték, hogy elegendő, ha hétfőn adjuk be” – mondta Jeney.


Elek Gábor marad a vezetőedző
Fotó: MTI-archív

A szakosztály elnöke arra is kitért, hogy súlyos kudarcként élik meg a történteket, miközben várják – ahogy ő fogalmazott – az EHF “bölcs döntését” a fellebbezésről, mert ha az EHF valamit írásban ad, annak legyen súlya.

“Nem akarunk elhamarkodott döntéseket hozni. A tavalyi év sem volt sikeres, most pedig alapcél volt a BL-főtáblára jutás. Egy tízéves program felénél járunk. Mélyrehatóan értékelni kell az eddigieket és meghatározni, miként kell továbbmenni. De az biztos, hogy a csapat edzője továbbra is Elek Gábor!” – hangsúlyozta Jeney. “A szurkolóink, támogatóink és szponzoraink miatt is sajnáljuk a történteket.”

A vezetőedző jelezte, nehezen tudja kimondani, de tény: a csapat egy része túl van a zeniten, ugyanakkor a vasárnapi mérkőzés miatt egyetlen játékosát sem tudja hibáztatni.

“A sport velejárója a hibázás. Mindent megtettünk a sikerért. A kezünkben volt a mérkőzés. Egyszer már nyertünk, most mégis arra várunk, hogy a BL-ben vagy a KEK-ben folytatjuk” – mondta a tréner, aki kiemelte, a csapaton belül rend van, de a sok apró kudarc görcsössé teszi a játékosait.

“Dolgozni kell tovább. Voltak olyan évek, mérkőzések, amikor a szerencse velünk volt. Most nem így van sajnos” – mondta az edző, akivel 2011-ben és 2012-ben KEK-et nyert az együttes.

Amennyiben az EHF elutasítja a fellebbezést, akkor az FTC KEK-ben folytatja majd, a harmadik fordulóban, azaz a 16 közé jutásért a szerb Jagodina lesz az ellenfele novemberben. Ha mégis a zöld-fehéreknek adnak igazat, abban az esetben a BL 16-os főtábláján a szlovén Krim Ljubljana, az orosz Dinamo Szinara és az osztrák Hypo NÖ vár az Elek-csapatra októbertől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik