Sport

Hazai pályán Eb-éremmel zárnának a magyar csörgőlabdások

Két héttel a rajt előtt sajtótájékoztatón harangozta be a szeptember 24-én kezdődő magyarországi B-csoportos csörgőlabda Európa-bajnokságot a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB).

A kontinenstornára Szigetszentmiklóson és Dabason kerül sor. A szerdai eseményen Vetési Iván MKSZ-elnök a szövetség szervezési tapasztalatait hangsúlyozva ígérte: remek rendezvényen léphetnek majd pályára a sportolók. Gömöri Zsolt, MPB-elnök a sportág integrációjáról a Magyar Kézilabda Szövetség segítő programjáról és részvételéről szólt, míg a férfi és női válogatottak játékosai és szakvezetői elmondták: céljuk a dobogó a magyarországi Európa-bajnokságon, és az ezzel együtt járó feljutás az A-csoportba.

“Biztos sokan tudják, hogy a csörgőlabda a kézilabda társsportága, és jó, ha egyre többen tudják azt is, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség az integráció elkötelezett híve – kezdte a sajtótájékoztatót Vetési Iván. – Így aztán nem is volt kérdés, hogy az MKSZ boldogan vállalta a Magyar Paralimpiai Bizottsággal az idei B-csoportos csörgőlabda Európa-bajnokság megrendezését.”

Fotó: csorgolabda.keziszovetseg.hu

“Az integrációt zászlónkra tűztük 5-6 évvel ezelőtt, hiszen fontos, hogy a szakmaiság előtérbe kerüljön a fogyatékkal élők sportágaiban. Jó döntésnek bizonyult, hogy a csörgőlabda a Magyar Kézilabda Szövetség égisze alatt működik, hiszen az MKSZ a legmagasabb szinten állt a sportág mellé – mondta el Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. – Megnyugtató számunkra a szövetség hozzáállása és elkötelezettsége, így biztos vagyok benne, hogy nemzetközi szinten is példamutató rendezvény lesz szeptember végén a Csörgőlabda Európa-bajnokság. Meggyőződésem, hogy a szigetszentmiklósi és dabasi helyszínek hozzáadott értékként hozzájárulnak a sportág fejlődéséhez. Reményeink szerint ez az új dimenzió az eredményességben is megmutatkozhat, hiszen célunk, hogy 2004 után ismét ott legyen a paralimpián legalább az egyik a magyar válogatott.

Fotó: csorgolabda.keziszovetseg.hu

A szeptember 24-28. között rendezendő B-csoportos Eb nyitányáig a Magyar Kézilabda Szövetség jótékonysági árverést hirdetett, amelynek során a magyar női kézilabda-válogatott tagjai által aláírt két darab csörgőlabdára lehet licitálni.

Az első labdát százezer forintért vásárolták meg, a második labdára az árverés szeptember 24-ig, a rajtjig zajlik. Az árverés bevételéből a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége részesül.

A jótékony felajánlásokat a Magyar Kézilabda Szövetség a csorgolabda@keziszovetseg.hu email-címre várja, a felajánló nevével, telefonos elérhetőségével és a licitösszeg megadásával. A labda kikiáltási ára harmincezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik