Sport

Formabontó lesz az idei Tour

Angliából rajtol el a 101. Tour de France kerékpáros körverseny, melynek során mindössze egy időfutam lesz.

Hatvan évvel az amszterdami rajt után immár ez lesz a huszadik alkalom, hogy a Tour de France ismét Franciaország határain kívülről indul – írja a velo.hu. A 198 fős mezőnyben a világ legjobb bringásai szerepelnek, a legnagyobb esélyesnek az összetett elsőségre a címvédőként induló brit Chris Froome számít. Legnagyobb kihívói a spanyol Alberto Contador és az olasz Vincenczo Nibali lehetnek.


Ez vár a mezőnyre
Fotó: letour.com 

A mezőny július 5-én, az angliai Yorkshire-ból rajtol, majd tölt el a szigetországban további két napot a szűk és veszélyes brit utakon. Az ötödik napon Észak-Franciaország és a Párizs-Roubaix klasszikusról megismert kockakövek után az Alpok következik, majd a harmadik hétre jutnak el a Pireneusokba. Az 1934-es bevezetése óta a legkevesebb időfutam vár a versenyzőkre, mindössze egy. A kilenc sík szakasz mellett öt hegyi befutót is tartogat az idei kiírás.

Érdekesség, hogy a verseny 2014-es útvonala az ország nyugati partvidékét egyáltalán nem érinti, 3656 km megtétele után július 27-én érkezik a párizsi befutóhoz, ahol egy villanyfényes körpályán versengenek a sprinterek az utolsó etapgyőzelemért.

További érdekességek a Tour-ról itt!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik