Sport

Stadionépítés: van még hova fejlődni

Az NFL-ben szereplő Jacksonville Jaguars merész átalakításokat tervez a stadionjában. Extra szolgáltatásként medencés pihenőkkel helyettesítené lelátójának egy részét.

A Jaguars szurkolói ezentúl, – borsos áron ugyan – de akár egy medencében pihenve is figyelhetik a csapat aktuális meccsét, hiszen az 1993-ban alapított klubnál a tervek szerint 9500 ülőhelyet helyettesítene a tervezett átalakítás. A két szintből álló rész két medencét és 16 plüssbútorokkal ellátott pihenőházat tartalmazna.

Az első szinten lévő pihenőházak meccsenként 12 500 dollárért, míg személyenként 250 dollárért bérelhetőek, és ez a csomag tartalmaz továbbá 50 jegyet, valamint korlátlan étel- és italfogyasztást. Szülinapi bulikra kiválóan alkalmas…

A tervezett pihenőközpont másik szintjén is egy hasonló csomagot válthatnak meg a szurkolók, amelynek keretein belül meccsenként 3000 dollárért – vagy 150 dollárért személyenként – élvezhetik a szórakozással egybekötött pihenést.

Az új projekt a hírek szerint sikeres, amit Chad Johnson szavai is alátámasztanak. A csapat alelnöke elmondta, a 2014-es szezonra kiadó pihenőházak 65 százaléka már elkelt.

„Célunk, olyan cégek, vállalatok megnyerése, amelyek ügyfeleiket vagy akár saját alkalmazottaikat szeretnék szórakoztatni. Amit mi építettünk itt, azt sehol máshol nem találják meg.”

A szórakoztató, pihenőközpont a 63 millió dollárba kerülő stadionfelújítási projekt részeként valósul meg, amelyben többek között a világ legnagyobb HD LED képernyőjét is felszerelik.

„A stadionon belül különböző körzeteket szerettünk volna létrehozni.” – utalt a klub elöljárója a többek közt prémiumrészt is tartalmazó szolgáltatására az EverBank Fieldnek.

A földtől elrugaszkodott, kissé meghökkentő elképzelés is mutatja, van még hova fejlődnie a magyar stadionépítéseknek. Bár a magunk részéről mi már annak is örülünk, hogy lesz végre 4-5 nemzetközi mérkőzések lebonyolítására alkalmas stadionja az országnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik