Sport

Michelisz Norbert kilencedik lett Oroszországban

A világbajnoki pontversenyben vezető José María López nyert a WTCC első orosz futamán.

A tizenkét helyszínes túraautó-világbajnokság hatodik versenyhétvégéjén a Moszkva közeli Volokolamszkba látogatott a mezőny, vasárnap délelőtt rendezték az első futamot. Honfitársunk, Michelisz Norbert a nyolcadik helyről rajtolt, az ötödik körben pedig nagyot csatázott Tiago Monteiróval, de a portugál visszaverte a magyar versenyző támadásait.

Féltáv felé közeledtek a versenyzők, amikor Coronel érkezett meg Michelisz nyakára, az egyik kanyarban pedig el is tudott menni a Zengő Motorsport pilótája mellett a veterán holland. Michelisz nem tudott már feljebb kapaszkodni, kilencedikként intette le a kockás zászló, ez két pontot ér. Ugyanakkor a második futamon javíthat, a harmadik rajtkocka az övé.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az élről induló José María Lópeznek csak a rajtnál kellett izgulnia, a dél-amerikait kis híján lerajtolta Tarquini. A vb-éllovas végül rajt-cél győzelmet aratott. Tarquini lett a második, Sebastien Loeb pedig a harmadik.

A futam során kiesett a francia az a Hugo Valente, akié a pole-pozíció a második futamon. Az élete első WTCC-versenyén szereplő Ma ugyanakkor remekelt, a kínai egy hatodik hellyel indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik