Sport

Magyar karatemesterek az árvízkárosultakért

Magyar karatésok is segítenek a szerbiai árvízkárosultakon: a karatemesterek szombaton Újpesten megrendezendő versenyének teljes bevételét jótékony célra ajánlják fel - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A csak fekete öves karatékáknak szervezett 4. Human Centrum Karate Masters Cup szombaton délelőtt 10 órától kezdődik az IV. kerületi Megyeri úton, az UTE Cselgáncscsarnokában. A versenyre 33 fekete öves versenyző 81 nevezés adott le, akik 21 kategóriában mérik össze tudásukat.

A szervezők a mesterkupa bevételét nem első alkalommal ajánlják fel jótékony célokra: 2011-ben a japán cunami áldozatait segítették, most pedig a teljes bevételt az árvíz által tejesen elárasztott obrenovaci karate klub tagjainak a megsegítésére fordítják a szervezők.

A szerb fővárostól mintegy 30 kilométerre délnyugatra fekvő Obrenovacot a május közepén lezúdult eső és a megáradt folyók teljesen elárasztották, ez volt az áradásokkal leginkább sújtott település Szerbiában. A város 8 százaléka még mindig víz alatt van, ott további áldozatokat találhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik