Sport

Jövő héten egészül ki a női vízilabda-válogatott

Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kényszerűségből tartalék játékosokat hívott be a júliusban rendezendő budapesti Európa-bajnokságra készülő válogatott bő keretébe.

Ahogyan a szakvezető korábban jelezte, három Szentesen játszó játékos beteg, két légiós – a friss görög bajnok illetve LEN Kupa-győztes  Bujka Barbara és az újdonsült BL-győztes Szücs Gabriella – pedig csak később kapcsolódik be a csapat felkészülésébe.

Merész András szerint jövő hétre lesz ismét teljes a csapat.

“A közvetlen Európa-bajnoki felkészülés második hetének végén járunk, s két embert pluszban meghívtam, mert pillanatnyilag csak tíz mezőnyjátékos áll rendelkezésre a hivatalos keretből” – illetve hozzátette reméli, a jövő hétre már kiegészül és teljessé válik a csapat.

Az Európa-bajnokság július 14-étől 27-éig tart, amelyen hazai környezetben mindenképpen esélyesnek számít a női csapat.

“Hazai környezetben lesz az idei Európa-bajnokság, amire játékosaim profi módon készülnek, úgy, hogy ne csak fizikailag, hanem mentálisan is megfelelő állapotban legyenek. Vagyis mindenki bizakodó. A lányok pontosan tudják, hogy rengeteg munkát végeznek el, aminek ki kell majd jönnie a margitszigeti kontinensviadalon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik