Sport

Szegeden tarolnának a magyarok

Storcz Botond vezetőedző tíz érmet vár a magyar versenyzőktől a péntektől vasárnapig tartó hazai rendezésű világkupaversenyen. 54 ország képviselői szállnak vízre.

Minden versenyszámban két magyar egységet, összességében 38 kajakost és 21 kenust indít a tavaly ősszel szövetségi kapitányból vezetőedzővé redukált szakember. Végül is nem a titulus a fontos, így is, úgy is ő jelöli ki a kereteket, indulókat…

A nőknél alighanem generációváltás lesz, mivel három olimpiai bajnok, a szülés előtt álló Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina, valamint a gerincműtétje után lábadozó Douchev-Janics Natasa nem versenyez idén.

“Fejtörést okoz a jelenlegi helyzet, de nem kell kétségbe esni, hiszen a csapat gerince megmaradt. Kozák Danuta továbbra is extraklasszisnak számít a sportágban, itt van Szabó Gabriella, Vad Ninetta és Kárász Anna is, akik hozzák a megszokott színvonalat, és minden bizonnyal eredményesen szerepelnek majd a világkupán” – magyarázta Storcz Botond.

Hozzátette: az eredményességet ezúttal nemcsak érmekben, hanem helyezésekben is méri, pontosan azért, mert a legjobbak számára még hátravan az idei világversenyekről döntő két válogatóverseny.

“Sok fiatal jut szóhoz a szegedi világkupán, aminek nagyon örülök. És persze itt lesznek állandó éremszállítóink is, a kenusoknál Vajda Attila, aki három egyéni számot vállal, vagy a C-2 1000 méter világbajnoki címvédői, Vasbányai Henrik és Mike Róbert, akik már a milánói vk-viadalról is éremmel tudtak hazatérni” – mondta Storcz, hangsúlyozva, hogy szerinte az elmúlt években sokat erősödött a kenus szakág.

“Férfi kajakban is jó látni, hogy Dombvári Bence K-1 1000 és 500 méteren is rendre ott van a döntőben, sőt már igazi ellenfele olyan világsztároknak, mint Max Hoff vagy Ken Wallace, míg a Dombi Rudolf, Kökény Roland alkotta férfi párosunk és olimpiai négyesünk is két éve megbízhatóan tudja garantálni a színvonalat. Az idei év azonban több számban is a kísérletezés éve lehet, és kíváncsian várom, hogy fiataljaink miként tudnak csatlakozni az igen erős első vonalhoz” – elemzett a vezetőedző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik