Sport

Pick Szeged: “Ez a szív diadala volt”

A Pick Szeged történelmi diadalát Juan Carlos Pastor vezetőedző élete legszebb születésnapjának nevezte, míg Mikler Roland méltóképpen búcsúzott el a csapattól.

“Nincsenek szavak. Ez a szív diadala volt” – mondta a 46 esztendős spanyol tréner, aki hihetetlennek nevezte Ilyés Ferenc teljesítményét, kiváltképpen azt, amikor előbb szimpla, majd kettős emberhátrányban talált az ellenfél kapujába a végjáték kezdetén. A hazája válogatottját 2005-ben világbajnoki címig vezető szakember szerint ez a két gól sorsdöntőnek bizonyult, mert nem adott lehetőséget a Montpellier számára, hogy vezetéshez jusson.

Fotó: MTI/EPA

A következő szezonban már a nagy rivális Veszprémben szereplő Mikler Roland, akit a torna legjobb kapusának választottak, azt emelte ki, hogy nagyon nehéz lesz elhagynia ezt a társaságot, amely kiváló közösséggé formálódott, és ezt most eredményben is igazolni tudta, mert igazi csapatként tudott diadalmaskodni. Hozzátette, ezzel számára lezárult egy időszak, de így kellett lezárulnia, mert megkoronázta szegedi karrierjét.

“Kevesen hitték, hogy megnyerhetjük, de megtettük” – fogalmazott a válogatott hálóőr.

“A Füchse Berlin legyőzése után elhittük, hogy tényleg győzhetünk. Ez érződött a döntő minden percében, de nem tudom felfogni, hogy tényleg sikerült” – mondta Balogh Zsolt, aki 57 találattal a Pick Szeged legeredményesebb játékosa volt a sorozatban.

A meccs talán legnagyobb hőse, Ilyés Ferenc szintén csapatmunkáról beszélt: “Annak ellenére, hogy sok külföldi játszik az együttesben, nagyszerű közösség alakult ki, ez vezetett diadalra”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik