Sport

Pistoriust pszichiátriára küldhetik

A barátnője meggyilkolásával vádolt paralimpiai bajnok atlétát 30 napra megfigyelésre zárhatják be annak érdekében, hogy kiderüljön, veszélyes-e a társadalomra.

A The Guardian beszámolója szerint a jelenleg is zajló perben tanúként meghallgatott Merryll Vorster pszichiáter úgy véli, az atléta azért lőtte le tavaly Valentin-napon Reeva Steenkampet, mert gyerekkora óta szorongásos betegséggel küzd, és Pistorius pánikba esett, amikor betörőnek nézte modell barátnőjét.

Gerrie Nel ügyész a pszichiáter szakvéleménye után megkérdezte, veszélyes lehet-e a társadalomra Pistorius, amire Vorster egyértelmű igennel felelt. Nelnek ezért 30 napra pszichiátriai megfigyelést kérvényezett az atléta számára, amit a védelem viccnek nevezett.

A tárgyaláson az ügyésznek azt kell bebizonyítania, hogy Pistorius 2013. február 14-én hajnalban a házában nem véletlenül lőtte le barátnőjét, Reeva Steenkampet, hanem szándékos emberölés történt. A paralimpiai bajnok ezzel ellentétben kitart azon állítása mellett, hogy betörőnek vélte a 29 éves nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik