Sport

Golfpályán vesztette életét a labdaszedő

Ian McGregor, az egyik induló segítője a Madeirán zajló golfversenyen halt meg 52 esztendős korában.

A skót Alastair Forsyth csapatának tagja infarktust kapott a pályán, s hiába siettek segítségére, életét már nem tudták megmenteni az orvosok. Állítólag a szakértők szerint a zimbabwei származású férfi szervezetét az viselhette meg, hogy a torna ezer méterrel a tengerszint felett zajlik – írja a blikk.hu.

“Óriási szomorúsággal és mély fájdalommal tölt el bennünket, hogy a verseny mai napján, a játék közben életét vesztette Ian MacGregor. Ian barátainak és hozzátartozóinak ezúton is kifejezzük részvétünket” – áll a szervezők közleményében.

Egy perces gyászszünettel emlékeztek a labdaszedőre
Fotó: Europress fotóügynökség

A rendezőket többen is bírálták, ugyanis a verseny a halálesettől függetlenül tovább folytatódott.

“Úgy gondolom, ő is ezt akarta volna. Tizenöt éve ismertem Macet, borzalmas volt látni, ahogyan a szemünk előtt az életét veszti, ezt képtelenség feldolgozni” – mondta Forsyth.

Halál a golfpályán

A golf nyilvánvalóan az egyik legkevésbé veszélyes sport, jóllehet a golflabda olykor több tíz métert repül, és ha eltalál valakit, annak végzetes következményei lehetnek. Jim Pulliam golfozó is a pályán halt meg, de nem egy szerencsétlen ütés miatt. A fűnyíró fordult fel és esett rá titokzatos körülmények között Amerikában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik