Sport

68 lövés, de csak egy gól Kanadában

A kapusokról szólt a Montreal Canadiens és a Boston Bruins meccse az NHL rájátszásában.

A kanadai együttes 2-1-es előnyből várhatta az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc negyedik felvonását a tengerentúli profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján, egy esetleges győzelemmel pedig közel kerülhetett volna a továbbjutás kiharcolásához a Canadiens. A Boston ugyanakkor nem az a csapat, amely könnyen beadná a derekát, így egy nagyon izgalmas mérkőzés lett a magyar idő szerint péntek hajnali.

Záporoztak a kapura a lövések mind a két oldalon, ám a kapusok, Tuukka Rask és Carey Price is lehúzta a rolót, így 0-0-s rendes játékidőt követően jöhetett a hosszabbítás. A ráadás második percében jártak a csapatok, amikor egy palánkról visszapattanó korong okozott bonyodalmat a hazai kapu előtt, Matt Fraser eszmélt a leggyorsabban és valamilyen úton-módon a montreali kapuba juttatta a pakkot, megnyerve ezzel csapatának a mérkőzést. Érdekesség, hogy Fraser szerdán került az együttesbe a tartalékok közül, így élete első playoff-mérkőzésén lépett pályára.

A párharc 2-2-re áll.


Matt Fraser gólja döntött a Boston Bruins javára
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Anaheim Ducks számára már kezdett „ciki” lenni a Los Angeles Kings elleni széria, a Kacsák ugyanis mind a két hazai meccsüket elbukták. A harmadik találkozónak kellően felpaprikázva vágtak neki az anaheimiek, ennek egy korai gól lett az eredménye és ugyan a második felvonás kezdetén egyenlített a Kings, a Ducks végül 3-2-re megnyerte a meccset és életben tartotta a továbbjutási esélyeit.

Eredmények – NHL, rájátszás, 2. kör

Keleti főcsoport:

Montreal Canadiens – Boston Bruins 0-1 – hosszabbításban
A párharc állása: 2-2.

Nyugati főcsoport:

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 2-3
A párharc állása: 2-1, a Kings javára.

Csak egy gól esett Montrealban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik