Sport

Kevin Durant volt a legjobb

Az Oklahoma City Thunder és a liga egyik legjobb játékosa lett az MVP az NBA-ben.

Kevin Durantot, az Oklahoma City Thunder olimpiai bajnokát választották meg az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A 25 éves erőcsatár óriási fölénnyel nyerte meg a 125 szakíró körében rendezett szavazást, miután a voksolók közül 119-en őt látták a legjobbnak. A második helyen a tavalyi MVP, a címvédő Miami Heat sztárja, LeBron James végzett, akit hat szakíró tett az első helyre.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Még a legnagyobb rivális is elismerte hétfőn, hogy idén Durant érdemli ki a legértékesebbnek járó elismerést: „Minden tiszteletet megérdemel, nagyszerű, igazi MVP-hez méltó szezonja volt” – mondta róla James.

Érdekesség, hogy Durant és James zsinórban negyedik alkalommal sajátította ki magának az MVP-szavazás első két helyét, ez pedig rekord a liga történetében. Korábban a legendás Michael Jordan és Magic Johnson végeztek háromszor egymást követő évben az első két pozícióban.

Az amerikai válogatottal 2010-ben világbajnok, 2012-ben olimpiai bajnok Durant kiválóan játszott az alapszakaszban, mérkőzésenként 32 pontot dobott átlagban, s ezzel ő lett a liga pontkirálya is. Ez pályafutása első MVP-címe, s egyben Allen Iverson 2001-es sikere óta ő az első, aki egy szezonban begyűjtötte mindkét címet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik