Sport

Nagy Laci kalapot emelt a “kolléganők” előtt

Nagy László személyében kétszeres Bajnokok Ligája győztes szurkolója is akadt az immár szintén kétszeres BL aranyérmes győrieknek vasárnap este a Papp László Arénában.

„Kalapot emelek a „kolléganők” előtt, nagy, igen kemény és küzdelmes meccset játszottak, helyén volt a szívük és valójában a kezdéstől a lefújásig kezükben tartották a játék irányítását. A BL győzelemhez először is kellett egy végig masszív és kellőképpen agresszív védekezés, a védelem mögött egy kiemelkedően jó kapusteljesítmény, végül, de nem utolsó sorban pedig a jó százalékkal befejezett támadások, amelyek többször is sakk-matt helyzetet alakítottak ki a montenegróiak kapuja előtt. A teljesen tökéletest csak azért nem mondhatom ki, mert úgy tűnt, hogy a norvég Heidi Lökét a beállós posztos most nem igazán találták meg a csapattársai. A kitűnő bizonyítványon ez viszont semmit se rontott” – nyilatkozta Nagy László a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Fotó: MTI

Nagy Lászlónak sokan tették fel a kérdést az Arénában, hogy tudna-e párhuzamot vonni a győriek és a veszprémiek BL szereplése között.

„Nem hiszem, hogy találhatnék hasonlóságot azon kívül, hogy ők és mi is a magyar színeket képviseltük, illetve képviseljük a legrangosabb európai klubtornán. A  Győr magyar közönség előtt játszhatott, és címvédőként indult csatába, mi a Final Four újoncaként Németországba készülünk, ahol egy német csapat ellen kell megvívnunk az elődöntős csatánkat. Ráadásul egy olyan meccsen, ahol a hazai közönség aránya a külföldi szurkolókhoz képest elsöprő többséget mutat majd.  Erős bennünk a motiváció, és még erősebb lesz május 31-én, amikor Kölnben megmérkőzünk a THW Kiel csapatával. Nagyon szeretnénk visszavágni nekik.”

A héten a veszprémiek elveszítették az egyik „légiósukat”, a 22 esztendős átlövő Imán Dzsamalit, aki  az első vizsgálatok megállapítása szerint térd keresztszalag szakadást szenvedett.

„Az MRI vizsgálatok ugyanakkor nem mutattak ki szakadást, így talán a gyógyulás időszaka is rövidebb lesz. Kívánjuk Imánnak, hogy mielőbb épüljön fel, és akkor a kölni Final Four mérkőzésein talán újra a csapat rendelkezésére tud állni.”

Az MKB-MVM Veszprém és a Pick Szeged szerdán kezdi el páros mérkőzés sorozatát a magyar bajnokság rájátszásos szakaszában. Az viszi el a pálmát, aki két győzelmet tud elérni.

„Hatalmas csatára lehet számítani, és mi azon leszünk, hogy megvédjük a címünket. Ez legalább annyira fontos feladat a számunkra, mint a helytállás a Bajnokok Ligájában” – hangsúlyozta Nagy László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik