Sport

Európa trónján: újra Bajnokok Ligája-győztes a Győr

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata hat góllal nyert a montenegrói Buducsnoszt ellen a Bajnokok Ligája fináléjában.

Telt ház várta a találkozót a Papp László Sportarénában. A győri lányok tegnap magabiztos játékkal jutottak a döntőbe a dán Midtylland legyőzésével, ellenfelük, a Buducsnoszt Podgorica pedig hosszabbítás után verte meg a Vardar Szkopje együttesét.

Talán mindent elmond a meccsről, hogy a montenegrói gárda egyszer sem vezetett az összecsapás során. Az ETO előbb 7-2-re húzott el, s ezt a különbséget egészen a szünetig tartani tudta.

Fotó: MTI

A második harminc percet kicsit álmosan kezdte a zöld-fehér alakulat, ám hamar kapcsoltak a lányok, s pár perc elteltével ismét öt gól volt a két csapat közti differencia.

Az utolsó öt percre már minden lényegi kérdés eldőlt, a Győr csapatként játszott óriásit, esélyt sem hagyva a Buducsnosztnak, így a végén címvédésnek örülhettek Görbicz Anitáék.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő

Győri Audi ETO KC-Buducsnoszt Podgorica 27-21 (15-10)

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Görbicz lőtt váratlan helyzetből, ismételten hattal megy az ETO (26-20), ezt már nem szabad elveszteni! Kettős emberhátrányban a magyar együttes, Kovacsicsot ráadásul piros lappal küldték le a pályáról a játékvezetők. Lunde egymás után két ziccert hárít, parádé! Három perc a végéig, Ambros Martin időt kért. Közben rendbontás a nézőtéren, a montenegrói szurkolók nem bírják elviselni a vereséget. Cvijicet percek óta a játéktéren ápolják. Görbicz csavart lövésével 27-20 a Győrnek, Herr pedig véd egyet. Knezevic gólja (27-21) már nem oszt nem szoroz, megvédte BL-címét a Győri Audi ETO KC!

51-55. PERC: Cvijic fordult be Tervel mellett, majd esélyt sem adott Lundénak a hárításra (22-18). Újabb győri emberelőny, újabb győri gól, Görbicz volt eredményes büntetőből (23-18). Időt kér az ellenfél. Neagu góljára Kovacsics válaszol (24-19). Löke előbb kihagyta ziccerét, majd húsz másodperccel később már nem hibázott (25-19). Neagu a szaggatottról bombáz a győri kapuba (25-20).

46-50. PERC: Görbiczet rángatta meg Knezevic, kapott is érte egy két percet, és persze egy nagy füttyöt a szurkolóktól. Görbicz rögtön villan is, 20-16-ra vezet a címvédő. Orbán szenzációsan játszik, ezúttal pattintva szerez gólt (21-16), immár emberelőnyben az ETO. Mehmedovic szépít, 21-17 a jelenlegi eredmény. Épphogy kiegészült a Podgorica, Byzdra jut a kiállítás sorsára, Amorim pedig hatalmas gólt ragaszta a montenegrói kapuba (22-17).

41-45. PERC: Rossz támadások itt is, ott is, továbbra is 18-14-et mutat az eredményjelző. Orbán hatalmas góljával ismét öt gól a győri lányok előnye (19-14). Byzrda is meglövi csapata 15., maga első gólját (19-15). Neagu pattintott Cvijichez, aki értékesítette a ziccerét (19-16), ráadásul Amorimot kiállították a játékvezetők.

36-40. PERC: Egy eladott labdával Neagu lépett meg és magabiztosan lőtte be csapata 13. gólját (17-13). Woltering megtáltosodott a második félidőre, már négy védésnél jár. Közben Dalby újabb találata után már csak hárommal vezet az ETO (17-14), de Korsós gyorsan válaszol, 18-14 a magyar gárdának.

31-35. PERC: Elkezdődött a második félidő, gyorsan labdát is szerez a zöld-fehér alakulat. Győri részről Bulatovics, montenegróiról Dalby szerezte az első gólt ebben a játékrészben (16-11). Négyre zárkózik a Podgorica (16-12), majd Amorim lövését fogja Woltering. A következő támadásunknál Woltering ismét hárít, a kipattanót azonban Löke a kapuba dobja (17-12).

Az első játékrészben nagyon magabiztosan játszott a Győr, s öt góllal húzott el a Bajnokok Ligája fináléjában. Jövünk vissza a szünet után, reménykedve egy hasonlóan jó második harminc percben.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Cvijic kapta meg a labdát beállóban, s még a félidő előtt megszerezte első találatát (12-8). Öt perc telt el a legutóbbi győri gól óta, most Orbán törte meg a csendet (13-8). Előbb Dalby, majd Bulatovics volt eredményes, 14-9 a Győrnek. Neagu ugrott fel az égbe, majd lőtte ki a jobb alsó sarkot (14-10). Ambros Martin fél perccel a vége előtt időt kér. Belülvédekezésért büntetőt ítélnek a magyar együttes javára, Görbicz pedig magabiztosan értékesíti is (15-10).

21-25. PERC: Gyors gólok itt is, ott is, 11-6 az állás szűk tíz perccel a szünet előtt. Orbán ejti át Wolteringet, először vezet hattal a magyar csapat (12-6). Dalby kíméletlenül lő a bal felsőbe (12-7).

16-20. PERC: Görbicz lő test mellett, a kapusnak pedig esélye sincs, újra öt a két csapat közti differencia (8-3). Kezd magára találni a Buducsnoszt, Neagu már a harmadik góljának örülhetett (8-4). Kovacsics kap sárgalap, a Podgorica pedig közben meglövi ötödik találatát, ezúttal hetesből (8-5). Remek gól egy gyorsindításból, Görbicz passzolt Lökének, aki meg sem állt a kapuig (9-5). Amorim pazarul lépett el Knezevic mellett, majd lőtt a hálóba, utóbbi két percre a játéktéren kívülre küldik a játékvezetők (10-5).

11-15. PERC: Először három gól a győri csapat fórja, Bognár iratkozott fel a góllövőlistára (5-2). Áll a játék, Lunde térdelte le véletlenül a hatoson belülre repülő Knezevicet, mindkettejüket ápolják. Ismét Bognár villant, már 6-2 áll az eredményjelzőn! Lunde véd óriásit, Dalby nem tudott túljárni az eszén. Bulatovics egy finom testcselt követően bombáz a Podgorica kapujába (7-2), időt is kérnek a montenegróiak. Neagu töri meg az ellenfél gólcsendjét, 7-3.

6-10. PERC: Neagu gólját nem adják meg a játékvezetőt, de sajnos Amorimra is belemenést fújnak.Hat és fél percet kellett várni az első Buducsnoszt-gólra, Dalby talált be (2-1). Görbicz passzából Kovacsics lő gólt a szélről, 3-1 a Győrnek. Neagu lőtt közbe, Lundénak nem volt ellenszere (3-2). Cvijic kapta a mérkőzés első kétperces kiállítását, Bulatovicsnak ütött oda.

1-5. PERC: Elkezdődött a meccs, a Győr első támadása végén Amorim lövése maradt ki, de a Buducsnoszt sem tudott betalálni. Kicsivel több mint egy percet kellett várni az első gólra, Görbicz volt eredményes (1-0). Lunde védését követően Löke góljával már 2-0-ra vezet a magyar csapat. Egy hosszú támadás végén Löke ezúttal nem pontosan tüzel, marad a kétgólos különség. Hamar ki is használja az emberelőnyt az ETO, Amorim pattintott a montenegrói kapuba (4-2).

Előzetes: A Final Four tegnapi nyitányán a házigazda Győr a dán Midtylland ellen játszotta az elődöntőt, s egy nagyon sima első, majd egy szorosabb második félidőben sikerült legyőznie riválisát. A második elődöntőből a montenegrói Buducsznoszt Podgorica jött ki győztesen, miután hosszabbítást követően a Vardar Szkopje fölé tudott kerekedni.

A Győr és a Buducsnoszt eddig 12-szer találkozott az európai porondon, hatszor nyert az ETO, négyszer döntetlen született és kétszer a Podgorica diadalmaskodott. A BL mostani kiírásában a győriek csupán kétszer veszítettek pontot, mindkét alkalommal a montenegrói alakulattal szemben értek el döntetlent.

A döntőben már pályára léphet a podgoricai Milena Knezevic, aki március 9-én, a középdöntőben szándékosan lefejelte Görbicz Anitát, s tettéért csupán két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amely szombaton lejárt.

A harmadik helyen a macedón Vardar Szkopje végzet miután 34-31-re legyőzte a Midtjylland csapatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik