Sport

Ha nem is könnyen, de BL-döntős a Győr

A női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének első elődöntőjében a címvédő győriek a dánMidtjylland ellen lépnek pályára.

A győri lányok a tavalyi szezon után ismét bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe, bár a forgatókönyv ezúttal más volt. Az előző idényben a román Valceát csak nagy nehézségek árán tudták kiejteni Görbiczék, most viszont az új lebonyolítás miatt egy meccsen dőlt el a továbbjutás sorsa.

A dán Midjylland ellen kötelező volt a siker, hiszen bár nagyon erős ellenfél ellen léptek pályára a zöld-fehérek, az ETO klasszisokkal jobb csapat.

Fotó: MTI

Ez be is bizonyosodott az első felvonásban, amikor Görbiczék uralták a meccset és már hattal is vezettek, majd a félidőre 16-11-es vezetéssel vonultak.

A második etapban a dánok megmutatták, miért nem szabad őket leírni, fokozatosan ledolgozták a hátrányukat, és feljöttek mínusz háromra, a hajrában azonban a győriek megrázták magukat, és végül 29-26-ra megnyerték az elődöntőt.

A vasárnapi fináléban a Vardar Szkopje-Buducsnoszt Podgorica mérkőzés győztesével találkozik a címvédő Győr.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő

Győri Audi ETO KC-Midjylland 28-25 (16-11)

VÉGE A MECCSNEK, 29-26-RA NYERT A GYŐR, ÍGY VASÁRNAP BL-DÖNTŐT JÁTSZHAT!

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Kovacsics és Jörgensen újabb góljával 27-23. Groot kilencedik találatával már csak hárommal megy az ETO. A vége nagyon szoros lesz. Ajjajj, Thorsgaard gólt dobott, ráadásul két percig emberhátrányban a Győr. Gól mindkét oldalon, 29-26. Löke a végén fölé durrantotta, majd Lunde hárított. Vége

51-55. PERC: Kiállítás az ellenfélnél és hetes nekünk, de Görbicz most hibázott. Orbán ezt nagyon bevágta, 24-20. Bulatovic Englert feje fölé, védhetetlen bomba, megint öt van közte. Egy itt ,egy ott, majd Groot dobáda is bent, Lökét pedig kiszórták (26-22).

46-50. PERC: Görbicz Anita megtáncoltatta Englertet a hetesnél, és gólt is dobott (23-18). Nagyon nyomnak a dánok, kettőt be is rámoltak a magyar kapuba (23-20).

41-45. PERC: Görbicz ajándék hetese is a hálóban, megint öttel megyünk (20-15). Bognár-Bódi hosszú idő után megint eredményes tudott lenni (21-16). Groot hetesére Kovacsics felelt, majd kaptunk még egyet (22-18).

36-40. PERC: Megint Görbicz, ez nagyon fontos volt. A győriek kapitánya már öt gólnál jár. Groot hetest lőhetett, be is vágta (18-15). Kovacsics lökete bent van, Lunde pedig nagyot védett (19-15).

31-35. PERC: Jensen találta nyitotta meg ezt a játékrészt. Jensen megint, 16-13-re jöttek fel, majd ott a 14. is. Szerencsére Görbicz hetese bent van, 17-14.

A Győr nagyszerűen játszik, öt gól az előny, várjuk a folytatást.

26-30. PERC: Löke!!! Mekkora gól, 15-8-ra megy a Győr, ráadásul a magyar csapat emberelőnybe került. Groot így is szépíteni tudott, majd hetesből is eredményes volt (15-10). Görbicz ezt most bezúdíotta, ahogy Stine Jörgensen is, 16-11, ez az első félidő vége.

21-25. PERC: Kovacsics Anikó simán áttörte a dánok védekezését, így már hat gól a különbség. Stine Jörgensen bepattintotta a labdát, Lunde tehetetlen volt ezúttal (13-8). Korsós Dorina szép gólt szerzett a sarokból (14-8).

16-20. PERC: Amorim megint villant. Eddig hengerel a Győr, a dánok pedig nem találják a zöld-fehérek elleni sikeres védekezés titkát. Möller után Orbán ünnepelhetett, 11-6 az állás. Bulatovic Englert lába között dobott gólt. A dán kapus eddig lent próbálta meg kifogni a labdákat, most már a magas lövésekre koncentrál, hiába (12-7).

11-15. PERC: Görbicz remekül játszotta be a labdát Lökének, a labda pedig a kapuban landolt, de az ellentámadásból Jensen szépített (8-5). Görbicz hetesét kifogta Englert, majd a következő már a kapuban kötött ki (9-5).

6-10: PERC: Amorim szemfüles lövésével kettőre nőtt a különbség, Bognár-Bódi ejtése után viszont már három volt közte. Troelsen lövése beakadt, ahogy Amorimé is (7-4).

1-5. PERC: Bulatovic kezdte meg a gólgyártást, de a dánok azonnal egyenlítettek Jörgensen révén. A Győr fehérben, az északiak lilában játszanak. Bulatovic második lövése is beakadt, majd a vendégek 2-2-re módosították az állást. Az első öt percben gyors gólváltások jellemezték a játékot (4-3).

Hamarosan kezdődik a találkozó, egyelőre a csapatok bevonulását láthatjuk. A hangulatra nem lehet panasz.

Előzetes: Görbiczék a Papp László Budapest Sportarénában, hazai közönség előtt tehetik meg szombaton az első lépést az újabb trófeáért. A négyes döntősök közül éppen az északiaknak van a legtöbb vereségük a BL mostani kiírásában – számszerint három – 8 győzelem és egy döntetlen mellett. Az ETO az egyedüli veretlen a mezőnyben, 10 siker mellett két döntetlen áll a statisztikában.

“Ha kell, a drukkerek átsegítenek minket a holtponton”– mondta Ambros Martin, a győriek mestere, és ez minden bizonnyal így is lesz a budapesti csarnokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik