Sport

Nem bírtunk Szlovéniával

A Divízió 1/A világbajnokságon a harmadik mérkőzését játszotta a magyar jégkorong-válogatott. A megfiatalított csapat küzdött becsülettel, de nem tudott a remekül védő Grachnar hálójába korongot juttatni.

A mérkőzés összefoglalója:

Vasárnapi remek kezdés, a hazai koreai válogatott legyőzése (7-4) után hétfőn az ukránok elleni 3-0-ra kikaptunk. Viszont szerdai ellenfelünk, az örök rivális szlovénoknak is van már egy vereségük, ergo a végeredmény szempontjából rendkívül fontos mérkőzésről volt szó. De ne feledjük, ez a szlovén válogatott a nemrég befejeződött szocsi olimpián hetedik lett (!), épp a végső győztes svédektől kaptak ki a negyeddöntőben, miközben mi éppen fiatalítunk.

A tétnek megfelelően tulajdonképp jobban, bátrabban játszott a válogatott, mint hétfőn az ukránok ellen. Csak két gólt kapni a feljutásra is esélyes ellenféltől nem rossz. Ugyanakkor a gól továbbra is, immár hat harmad óta hiányzik a játékunkból. Ami kritika érheti a válogatottat az éppen ez, többet korcsolyáztunk ugyan, sok emberelőnyt kaptunk, de ezekből sem sikerült betalálni. Illett volna egyet legalább értékesíteni.

A vereség ellenére Hetényi kiemelkedően védett. Erre a formára szüksége lesz a csütörtöki osztrákok elleni találkozón is.

DIVÍZIÓ 1-ES VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, GOJANG (DÉL-KOREA), 3. forduló:

SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG2–0 (0–0, 2–0, 0–0)
Gólok: Razingar (22.), Kuralt (26.)
Kiállítások: 10 ill. 6 perc

KÉSŐBB
Ukrajna–Japán – 9.00 óra
Ausztria–Dél-Korea – 12.30 óra

Az állás:

Helyezés Ország Meccs Gy. Gy.(b) V.(b) V. Gólarány Pont
1. Szlovénia 3 2 1 7–2 6
2. Ausztria 2 1 1 7–3 5
3. Ukrajna 2 1 1 5–3 4
4. Magyarország 3 1 2 7–9 3
5. Japán 2 1 1 3–5 3
6. Dél-Korea 2 2 4–11 0

1. harmad: 0-0

Lényegében folyamatosan emberhátrányban játszik a válogatott, ezért elvétve jut egy-egy felépített támadás végigvezetéséig. Hetényi parádézik, a csapat önfeláldozóan védekezik. Förtelmes a bulielhozatalunk, majdnem 73 százalékban ellenfelünk hozza el a korongot a bulikból.

10-7 a kapuralövési-mutató. Ők közelről komoly helyzetekből próbálkoznak, mi inkább távolról. Hogy meddig lehet ezt bírni nem tudjuk. Bízzunk magunkban!

2. harmad: 2-0 a szlovénoknak

2. perc: Óriási magyar helyzettel kezdődik a harmad, de az ellentámadásból sajnos gólt kapunk. Mondjuk lefújhatta volna a spori a szlovén akciót az egyértelmű szabálytalanság miatt, mert mielőtt Hazingart ellőtte a pakkot Hetényi lába közt, épp a kapusunk területén belül, Kuralt a keze alól húzta ki bottal a korongot. Kapustámadás! 1-0

4. perc: Előnyben voltunk, de nem tudtunk élni vele.

6. perc: Sofron miután átveszi a korongot és a csapat egy része cserére indul, feldönti német csapatbeli játékostársa egy látványos bodicsekkel, majd a támadásból újabb gólt lőnek a szlovénok. Kuralt ezúttal Hetényi kesztyűs kezéhez bombáz, de nem tudja hárítani a kapus. 2-0

8. perc: Újra előnyben vagyunk. Vas Marci lő kapura, de a kapus bravúrral hárít.

9-14. perc: Helyzetek itt is ott is, de jobbára a szlovének támadnak. Szerencsére meddő.

15-20. perc: Továbbra sem tudunk gólt lőni, sajnos erre az emberelőnyök sem elegendőek. Egy lövést követően Bartalis csapott le a korongra, de nem sikerült értékesítenie. Immár ötödik harmad óta gólképtelen a válogatott, ami semmiképp sem jó.

A mutatókban javultunk valamelyest, helyzetünk is több volt, mint az első harmadban. Rengeteg korongot adunk el 15-9-es a lövésmutató a szlovének javára.

3. harmad: 2-0

1. perc: Elkezdődött a befejező harmad.

2-3. perc: Előnybe kerülünk, de megint majdnem mi kapunk gólt – bosszantó -, de Hetényi véd nagyot! Felállunk végre – egyszer az előny alatt -, de csak távolról tudunk kapura lőni, ami a szlovén kapusnak nem okoz gondot.

6. perc: Újra előnyben vagyunk, amikor Vas Marci botja épp a lövése pillanatában törik el. Kóger majdnem gólt üt, de nem találja el tökéletesen a korongot – ahelyett, hogy megemelte volna, kötényben próbálta eltenni – a gólvonalról kaparja ki valamelyik szlovén.

7-10. perc: Hangosabb is a magyar tábor, a hátrány ellenére becsülettel biztatják a csapatot. Az a helyzet, hogy ami sikerült Korea ellen, hogy a középső harmadban lelassítjuk az ellenfelet, az itt többnyire nem jön össze. Hiába no, a szlovének sokkal jobban korcsolyáznak.

11-14. perc: Tartják előnyüket a szlovének. Azt nem mondjuk, hogy nem akarnak már gólt ütni, de a lövésmutató például megfordult a javunkra, ami azt jelzi, inkább biztosan védekeznek vezetésük tudatában – eddig.

15-18. perc: Küzdünk, próbálkozunk becsülettel, Kóger tör be bátran és feldönti Gracnar hálóőrt kapustól. Áll a játék. Egy előre vágott szlovén korongra startol a védekező Tokaji és a szlovén csatár – na itt látszik mennyivel gyorsabban korcsolyáznak. Másfél méter hátrányból előzik meg, de nem lesz belőle baj!

Csapatunk legaktívabb tagja Kóger bombáz a kapura, a pakk Gracnaron változtat irányt és a kapuvasra pattan. Nincs meg az a fránya gól!

Szlovén kiugrás után Hetényi véd bravúrral egy lövést, a korong lecsúszik azonban róla, de szerencsére a vas mellett pörög tovább.

19-20. perc: Kovács Csaba csúszik le egy helyzetről, hajszállal nem éri el a gólvonal előtt landoló korongot, mert Gracnar az utolsó pillatantban elböki a bottal. Nincsenek hátrányban, mégis kapuhoz szögezzük a szlovéneket a hajrában, Hetényi is lejön, majd egy magas bot miatti buli miatt visszaáll a kapuba.

Vége, marad a 2-0.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik