Sport

Szélütéssel játszotta végig a meccset az amerikaifocista

A Jacksonville Jaguars védője, Russell Allen tavaly decemberben meccs közben kapott szélütést, de erre csak két nappal később derült fény.

A karrierjét pont emiatt befejező Allen egy interjúban mondta el, pontosan mi is történt a 15. héten, a Buffalo Bills elleni összecsapáson.

A szünet előtt, az egyik játéknél ütközött a Bills 141 kilós centerével, Eric Woodsszal, majd miután a labda földet ért, felállt, és megvonta a vállát.

“Furcsa volt, mert rutinszerűen csináltam mindent. Egymásnak rohantunk, lefordultam a blokkról, de ez nem nagy ügy. Valami villanást láttam magam előtt, nem veszítettem el az eszméletemet. Felálltam és nyomtam tovább” – mondta Allen.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A védő fejfájással és kettős látással játszotta végig a találkozót, mivel azt hitte, a szemével van valami gond. A lefújás után hazautazott, de mivel a fájdalmai nem csillapodtak, orvoshoz fordult, az MRI pedig kimutatta, hogy szélütése volt meccs közben.

Az orvosi stáb elmondta Allennek, hogy az agya egy része inaktívvá vált, és ha folytatja a játékot, akár az életét is kockáztathatja, hiszen az újabb ütközések újabb agyi sérülésekkel járnak. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy olyan agyi károsodása lett, mintha nagy sebességgel szenvedett volna autóbalesetet, ezért azt tanácsolták neki, soha többet ne játsszon.

Allen pedig nem kockáztatott, hiszen a felesége és a kétéves kisfia várta otthon, áprilisban ezért bejelentette visszavonulását, öt szezon és 331 szerelés után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik