Sport

Hatalmas izgalmak a bostoni éjszakában

Pavel Datsyuk (pavel datsyuk, )
Pavel Datsyuk (pavel datsyuk, )

A Detroit Red Wings egy mindössze egy találatot hozó mérkőzésen vette el a Boston Bruins pályaelőnyét az NHL rájátszásában.

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszása a napokban rajtolt el, magyar idő szerint szombaton hajnalban pedig az egyik legjobban várt párharcban, a Boston-Detroit párosításban is lejátszottak az első mérkőzést, amely hozta a várt izgalmakat. A Bruins megnyerte az alapaszakaszt, a keletre „átköltöztetett” Red Wings pedig rendesen megizzadt a playoffért, azaz kimondva kimondatlanul is a bostoniak számítanak esélyesnek, ami a továbbjutást illeti.

Ugyanakkor a Detroit feladta a leckét ellenfelének, ugyanis az első mérkőzést megnyerte idegenben a csapat. A nagyon izgalmas meccsen mindössze egyetlen gól született, azt a rutinos Pavel Datsyuk szerezte, aki előbb taníthatatlan mozdulattal megszelídítette a korongot, majd takarásból az összesen 23 védést bemutató Tuukka Rask mellett a hálóba lőtt, eldöntve ezzel az első találkozó sorsát.


Jó az öreg a háznál: Pavel Datsyuk döntött
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Montréal Canadiens is idegenben nyert, ráadásul másodszor, így a Tampa Bay Lightning igen nehéz helyzetbe került. Carey Price 26 védéssel, Rene Bourque két góllal vette ki a részét a sikerből, a felek 2-0-s Canadiens vezetésnél mennek át Kanadába.

Az Anaheim Ducks megnyerte a második mérkőzését is a Dallas Stars ellen. Az előző találkozón koronggal arcon lőtt Ryan Getzlaf tudta vállalni a játékot, egy-egy góllal és gólpasszal volt csapata húzóembere.

Eredmények – NHL, rájátszás

Keleti főcsoport:

Boston Bruins – Detroit Red Wings 0-1
Az állás: 1-0, a Detroit javára.

Tampa Bay Lightning – Montréal Canadiens 1-4
Az állás: 2-0, a Montréal javára.

Nyugati főcsoport:

Anaheim Ducks – Dallas Stars 3-2
Az állás: 2-0 az Anaheim javára.

Videó – Nagy küzdelemben nyert a Detroit:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik