Sport

Sportcentrumot adtak át Székkutason

Székkutas (székkutas, )
Székkutas (székkutas, )

Uniós támogatással és társaságiadó-kedvezmény felhasználásával, 90 millió forintból valósult meg a beruházás.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár hangsúlyozta, hogy a sportcsarnokot elsősorban a diákok fogják használni, a korszerűsített létesítmény a kormányzat által kiemelt programként kezelt mindennapos testnevelés számára teremt méltó és rendezett körülményeket.

A politikus reményei szerint a kétezer lakosú Csongrád megyei községben élők is rendszeresen használják majd a tornacsarnokot, a labdarúgópályát és az edzőtermeket a tanításon kívüli időben.

A kormány számára az iskolai testnevelés mellett kiemelten fontos a szabadidősport, a mindennapos mozgás az egészségmegőrzés érdekében – mutatott rá az államtitkár. A kormányzat azért támogatja az ilyen beruházásokat, mert ha a Székkutashoz hasonló települések polgárai rendszeresen mozognak gyermekeikkel együtt, akkor az hosszú távon hozzájárul a betegségek elkerüléséhez – tette hozzá.


Fotó: MTI

Lázár János hangsúlyozta, a Székkutason megvalósuló fejlesztések nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt élők valódi közösséggé váljanak, “a falu olyan szerethető hely maradjon, mint amilyenként ránk hagyták előttünk járó őseink”.

Szél István polgármester elmondta, a sportcentrum fejlesztése az önkormányzat és a civil szervezetek összefogásával valósult meg. A 90 millió forintos beruházás során utólagos hőszigetelést kapott a sportcsarnok, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert és az elektromos hálózatot. Hozzátette: elkezdődött a labdarúgópálya és a hozzá kapcsolódó öltöző felújítása, konditermet és akadálymentesített játszóteret alakítottak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik