Sport

Babos egyes után párosban is továbblépett

Babos Tímea és partnere a fehérorosz Olga Govorcova nagy csatában győzött Mexikóban.

A világranglista alapján Babos Timea (32. párosban) és Govorcova (65.) a verseny első kiemeltje, ehhez képest nagyon nehéz feladat várt rájuk. Mladenovic (19.) ugyanis már számos remek eredményt ért el ebben a műfajban, vegyespárosban tavaly Wimbledonban diadalmaskodott, és Panova (123.) is több szép győzelmet aratott már.

A 32 perces első szettben a magyar és a fehérorosz játékos remekül használta ki, hogy Panova gyengén adogatott. A rutinos orosz teniszező háromszor veszítette el adogatását…Így az 1. helyen kiemelt kettősnek nem jelentett gondot, hogy egyszer Govorcovát is brékelték.

A második játszmában feltámadt a francia-orosz duó. Timi 15-re, míg Govorcova 30-ra veszítette el saját szerváját, így gyorsanelment a játszma is 6:4-re.

Következett a meccset eldöntő rövidítés, ahol megint az ellenfél húzott el 3-0-ra elhúzott, de szerencsére az előny gyorsan eltűnt. Sorra jöttek a fogadópontok, Timi és Govorcova 9-8-nál meccslabdához jutott. Mladenovic és Panova fordított, de nem tudta eldönteni a találkozót. 11-11 után Timi és Govorcova újra pontot szerzett az orosz játékos adogatásánál, majd kihasználta az újabb meccslabdát!

“Messze ez volt számomra a legnehezebb első körös meccs ezen a tornán. Örülök, hogy sikerült győzni, élveztem a játékot Olgával” – nyilatkozta a 20 éves soproni teniszező, aki egyesben hétfőn a hazai közönség előtt szereplő Ximena Hermosót búcsúztatta.

Monterrey, 500 ezer dollár, WTA verseny, eredmény:

Páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Babos Tímea, Olga Govorcova (magyar, fehérorosz, 1.)-Kristina Mladenovic, Alekszandra Panova (francia, orosz) 6:3, 4:6, 13-11 – döntő rövidítés

Egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Wozniacki (dán, 3.)-Vandeweghe (amerikai) 6:3, 7:6 (7-4)
Boserup (amerikai)-Flipkens (belga, 4.) 6:4, 1:6, 6:2 
Rybarikova (szlovák, 6.)-Govorcova (fehérorosz) 6:3, 3:6, 6:2 
Puig (Puerto Ricó-i, 8.)-Pucskova (orosz) 6:0, 6:3 
Wozniak (kanadai)-Zacarias (mexikói) 3:6, 6:0, 6:1 
Kumkhum (thaiföldi)-Jakupovic (szlovén) 7:5, 6:0

A magyar-fehérorosz duó ellenfele a negyeddöntőben Asia Muhammad (109.) és Allie Will (102.), míg egyesben a 43 éves japán legenda, Date-Krumm Kimiko lesz, aki meglepetésre a torna első kiemeltjét, Indian Wells győztesét, az olasz Flavia Penettát verte 7:5, 6:2-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik