Sport

Óriási küzdelemben nyert a pólóválogatott

Kisteleki Dóra (kisteleki dóra, )
Kisteleki Dóra (kisteleki dóra, )

A magyar női vízilabda-válogatott hazai környezetben 15-12-re nyert Olaszország legjobbjai ellen a Világligában.

Kedden a nagy rivális Olaszország ellen meccselt a magyar női vízilabda-válogatott a Nyéki Imre uszodában. A Világliga-selejtezőben lejátszott mérkőzést az olaszok kezdték jobban, elléptek 2-0-ra és ugyan Merész András csapata még az első játékrészben egyenlíteni tudott, a második nyolc percet 2-4-ről várták a felek.

Kisteleki Dóra találata indította a második játékrészt, majd ugyanő egyenlített, de ismét elhúzott kettővel az itáliai társaság, ám a duplázó Keszthelyi Dórának, valamint Kistelekinek köszönhetően már nálunk volt az előny. A szünetig még egy-egy találat esett, minimális fórral várhattuk a folytatást (8-7).


Kisteleki Dóra öt góllal zárta a meccset
Fotó: MTI

10-10-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, ám az utolsó negyedben a magyar válogatott lerázta magáról ellenfelét, az utolsó két percben még izgalmassá tudták tenni a vendégek a mérkőzést (13-12), de a Merész-csapat végül magabiztos előnnyel zárta az összecsapást, 15-12 lett a vége.

A csoportzáró mérkőzést a magyar csapat április 22-én vívja a görögökkel Székesfehérváron.

Eredmény – Világliga-selejtező

Magyarország – Olaszország 15-12 (2-4, 6-3, 2-3, 5-2)
a magyar góldobók:
Kisteleki D. 5, Keszthelyi 4, Takács 2, Tóth I., Bujka, Czigány, Csabai 1-1

A csoport állása: 1. Olaszország 9 pont, 2. Görögország 3 (32-33), 3. Magyarország 3 (33-35)

Gangl Edina: „Borzasztóan hajtós meccs volt, nagyon sok úszással, szerintem több volt a kontra, mint a kiállítás. Jó, kiállítás is sok, de egyszerűen néha azt éreztem, hogy főszereplőkké akart válni a két játékvezető, furcsa volt. Fel-leúszkáltak a lányok, szerintem borzasztóan elfáradhattak. Azért vagyok itt, hogy ha kell, beugorjak.

Azt gondolom, a meccs közepén támadásban egy kicsit lenyugodtunk, és a védekezésünk jobban összeállt, ezáltal pontosabbak lettünk elöl is. Egy presztízsmeccs volt, legyen csak benne az olaszokban, hogy lőttünk nekik 15 gólt.”

Bujka Barbara: „Hárommal többet lőttünk, mint az olaszok, ezzel nyertünk. Na jó, úgy gondolom, erőszakosabbak voltunk a végén, ők a meccs második felében már nem bírták az iramot, mi viszont igen. Sok kiállítás volt, mentünk, pörögtünk, ők is jöttek, kapufa, ide-oda, igen, nagyon eseménydús meccs volt a mai. Di Marióra kellett figyelnünk és Bianconira, aki hátulról nagyon jól lő, meg a centerekre, és arra, hogy ne kapjunk átlövésgólt.

Kaptunk egy párat, de szerencsére centergólt nem, megúszásból sem, úgyhogy ennek örüljünk. Persze, 12 gólnál van mit javítani. A görög meccs teljesen más lesz. Nagyon szeretek kint játszani, de az ő stílusuk teljesen más: sokkal többet blokkolnak, mi ebben például az olaszokkal együtt, le vagyunk maradva. Fizikailag kisebbek, mozgékonyak. Az is egy nagyon nehéz meccs lesz, sokat úsznak, de lassítják a játékot. Remélem, azért azt is megnyerjük.”

Takács Orsolya: „Azt gondolom, nem veszik el az, amit most már negyedik alkalommal együtt gyakorlunk, és nagyon bízom benne, hogy inkább folyamatosan épül, és mindig előrébb tudunk lépni. Ennek a győzelemnek is ez a háttere: folyamatosan előrébb akarunk lépni, és úgy látszik, ez sikerül is.

A 12 kapott gól sok, erre törekedni kell a közös felkészülés kezdetekor, hogy ne forduljon elő legközelebb. Voltunk két gól mínuszban, ez igaz, de a mai vízilabdában ez nem sok, ilyenkor az a fontos, hogy nem kell pánikolni. Jó felkészülés volt ez a meccs arra, hogy hazai közönség előtt játszunk majd az Eb-n. Ezt is gyakorolni kell, és örülünk, hogy sokan voltak ma itt. A fehérvári meccs is jó lesz erre, hiszen ezt nem tudjuk majd szokni az Eb előtt már máskor.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik