Sport

Szlovák bajnokot vert a Szeged

Prce Nikola (prce nikola)
Prce Nikola (prce nikola)

A Pick a félidőben már 19-9-re vezetett a Tatran Presov ellen, végül 37-31-re nyert a magyar csapat.


Nikola Prce egy gólig jutott
Fotó: MTI

A Pick Szeged kézilabdacsapata hazai környezetben fogadta a szlovák Tatran Presov együttesét az EHF-kupa csoportkörében. A Tisza-parti legénység idegenben 31-29-re verte a szlovák bajnokot.

Egy 3-0-s rohanással kezdett a Szeged, Juan Carlos Pastor legénysége pedig a teljes első félidőt uralta, így a szünetig 19-9-es előnybe került. A fordulást követően a vendégek négyszer is betaláltak, mire Ancsin megtörte a hazai gólcsendet. A kezdeti kihagyás után magára talált a Szeged, majd állandósulni látszott hattalálatnyi a különbség a felek között. A Pick győzelme végül nem forgott veszélyben, Ilyés Ferencék 37-31-re nyertek.

Győzelmének köszönhetően a Pick Szeged négy fordulót követően is hibátlan, vezeti a C csoportot, ráadásul a a Nantes is nyert, így a magyar csapat nagyon közel került ahhoz, hogy bejusson a negyeddöntőbe. A szegediek a jövő héten Franciaországban vendégeskednek és pontszerzés esetén a csoport első helyét is bebiztosíthatják.

“Az első félidőben dőlt el a meccs, kiválóan védekeztünk, és csak kilenc gólt kaptunk. Fordulás után próbáltam többet cserélni, hiszen nehéz meccsek várnak még ránk, emiatt változott a találkozó képe is. Hatalmas dicséret jár a szegedi szurkolóknak, akik remek hangulatot teremtettek, ilyen hangulat mellett minden ellenfélnek nehéz dolga lesz ezen a pályán”idézi a delmagyar.hu Juan Carlos Pastor vezetőedzőt.

Eredmény – EHF-kupa, C csoport, 4. forduló

Pick Szeged – Tatran Presov (szlovák) 37-31 (19-9)

Pick Szeged: Mikler – Laszica 3, Ancsin 5, Mindegía 3, Zubai 2, Prce 1, Källman 2. Csere: Tatai (kapus), Larholm 8/3, Balogh 7, Ilyés 4, Vadkerti 1, Hegedüs 1 Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

Tatran Presov: Verkic – Cip 3, Kristopans 7, Tumidalsky, Pejovics 3, Guzy 3, Rábek 3. Csere: Krupa (kapus), Krzysztofik 1, Hrstka 7/3, Krok 2, T. Urban 2 Vezetőedző: Peter Hatalcik

Hétméteres: 3/3, illetve 3/3

Kiállítás: 8, illetve 4 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik