Sport

A hét sportemberi gesztusa

Rendre akadnak olyan szívbemarkoló történetek, amelyek másnak is irányt mutatnak alázatból, emberségből. Íme egy remek példa az amerikai birkózó sráctól, aki ellenfele haldokló apját ölelte át veresége után.

Miután Malik Stewart a hétvégén elvesztette a Minnesota középiskolás bajnoki címét 120 fontosok (54,5 kilogramm) között, megnyerte magának az egész országot. Nem akarta, nem ezért csinálta, amit, mégis így lett.

Stewart 7 éves korában szívroham következtében vesztette el saját édesapját. Talán ezért is volt érzékenyebb arra, hogy ellenfele – aki a meccsen 1 perc 22 másodperc alatt tusolta őt – édesapja a lelátón, kopaszon ül egy sapkában.

A srác nem csinált jelenetet a vereség után, hanem kiment Stewart McKeehez, átölelte őt és miközben jó egészséget és kitartást kívánt neki gratulált a Mitchell győzelméhez is. A győztes Mitchell McKee édesapja rákos betegként ült a lelátón úgy, hogy az orvosok állítása szerint egy hónapja van hátra – számolt be a foxnews.com.

)

Stewart valószínüleg még sokszor találkozik majd a szőnyegen McKeevel. Amíg birkóznak egy súlycsoportban vannak, örökké ellenfelek lesznek. Talán ezért is sokat mondó, tanulságos mások számára is amit McKee megfogalmazott az eset után: “Amikor felmész a szőnyegre, szeretnél nyerni. Én is állami bajnok akartam és akarok lenni. De ha nem nyersz, akkor sem történik semmi, ettől még az ellenfeledet tisztelned kell. Ez a legfontosabb. Én csak azt tettem, ami a szívem diktált” – mondta Stewart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik