Sport

Erdei magabiztosan várja szombati meccsét

erdei zsolt (erdei zsolt)
erdei zsolt (erdei zsolt)

Jókedvűnek és magabiztosnak tűnt csütörtöki, budapesti sajtónyilvános edzésén Erdei Zsolt, aki szombaton Kecskeméten a grúz Salva Dzsomardasvili ellen lép szorítóba a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú Európa-bajnoki övéért.

A 39 éves magyar ökölvívó bő húszperces bemelegítést követően háromszor háromperces kesztyűzést tartott edzőjével, Fritz Sdunekkel, majd iskolázás és zsákolás szerepelt a programban. “Madár” az edzés végén a tréningnek otthont adó Gilda Max egyik fiatal versenyzőjével lépett a kötelek közé, és tartott neki rövid iskolázást.


Fotó: MTI

Erdei Zsolt amatőrként világ- és Európa-bajnok volt, illetve olimpiai bronzérmet szerzett. A profik között egészen tavaly márciusig nem kapott ki, 33 mérkőzést nyert meg sorozatban. 2004 és 2009 között volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, 2009 novemberében pedig a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú címét hódította el.

Egyetlen vereségét az orosz Gyenyisz Gracsovtól szenvedte el tavaly márciusban, méghozzá erősen vitatható, megosztott pontozással.

Miután Erdei kirúgta amerikai promóterét, Lou DiBellát, a Rácz Félix fémjelezte Ferobox Event egyengeti karrirerjét. Madár és Rácz Félix is elmondta, hogy a kecskeméti fellépés egyben – vélhetően – búcsúmeccs is lesz, de egyik fél sem zárta ki annak lehetőségét, hogy a jövőben, egy sikeres szereplés esetén újabb meccseket kössenek le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik