Sport téli olimpia 2018

Magyar hokiválogatott az olimpián? Nem irreális!

Kolbenheyer Zsuzsanna (kolbenheyer zsuzsanna, )
Kolbenheyer Zsuzsanna (kolbenheyer zsuzsanna, )

A magyar női jégkorong-válogatott még sosem jutott ki a téli olimpiára, ám 2018-ra összejöhet ez a bravúr.

Nem tartja irreálisnak Kolbenheyer Zsuzsanna, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) női bizottságának elnöke, hogy a magyar női válogatott kijusson a 2018-as pjongcsangi olimpiára. A magyar szövetség honlapjának elmondta: a szocsi téli játékokra a japán csapat úgy jutott ki, hogy másfél évet szánt a programjára, és a keret minden hónapban egy hetet együtt töltött.

“A centralizálást én abszolút esélyesnek látom és ez lehet a kulcs. Persze nem mondom, hogy biztosan ott leszünk az olimpián, hiszen több ország is van, amelyik nagyon fejlődik, de az esélyünk megvan, nem irreális álom ez” – mondta Kolbenheyer, aki 2012-ben került be az IIHF elnökségébe, majd tavaly óta vezeti a női bizottságot.


Kolbenheyer Zsuzsanna szerint könnyen elképzelhető, hogy lesz kiért szurkolnunk a 2018-as téli olimpián
Fotó: MTI

Ami a magyar női hoki fejlődését illeti, azt mondta: szeretnék együtt tartani a lányokat azt követően, hogy életkorukból fakadóan már nem jégkorongozhatnak együtt a fiúkkal. Ez 16-18 éves korra tehető. Az európai országokat felvonultató úgynevezett EWHL-ben indul magyar csapat, ezt szeretnék folytatni vagy azt, hogy a szlovák bajnokságban vegyen részt az a keret, amely az olimpiai selejtezőre készülhet.

Az U18-as magyar női válogatott a tavalyi elitvilágbajnokságon hatodik lett, és most március 23. és 30. között a káposztásmegyeri Jégpalotában házigazdaként lép jégre.

A magyar női válogatott sohasem indult még olimpián, a férfi csapat pedig utoljára 1964-ben, Innsbruckban volt jelen ötkarikás játékokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik