Sport

Stoch az olimpiai dobogó tetején landolt

Kamil Stoch (kamil stoch, )
Kamil Stoch (kamil stoch, )

Kamil Stoch nem talált legyőzőre a Szocsiban zajló téli olimpia síugró számában.

A lengyel Kamil Stoch nyerte meg a férfi síugrók normálsáncon rendezett versenyét a szocsi téli olimpia vasárnapi záróversenyében.

Stoch mindkét sorozatban kiválóan ugrott, s a legmagasabb pontszámot kapta, így nagy fölénnyel, közel 13 ponttal előzte meg az ezüstérmes szlovén Peter Prevcet és csaknem 14-gyel a harmadik helyen végző norvég Anders Bardalt.

Ez volt a hatodik lengyel síugró érem, ám aranyat csak Wojciech Fortuna tudott nyerni – még 1972-ben, Szapporóban. Rajtuk kívül Adam Malysz nyert három ezüst- és egy bronzérmet.


Kamil Stoch a csúcson
Fotó: Europress Fotóügynökség

A everseny egyik legfelemelőbb pillanata az volt, amikor az osztrák Thomas Morgensternt hatalmas tapssal és ovációval fogadta a közönség, mivel alig egy hónappal a súlyos bukását követően felépült a játékokra. A háromszoros olimpiai és nyolcszoros világbajnok versenyző ugyan nem szerepelt jól, mindössze 97,5 méterre szállt, de így is ő kapta a leghangosabb fogadtatást a publikumtól. Egy pillanatra azonban elcsendesedett mindenki, amikor a német Severin Freund bukott, de nem lett komolyabb baja.

A címvédő, négyszeres olimpiai bajnok svájci Simon Ammann 17. lett.

Eredmény – síugrás, férfiak, normálsánc

1. Kamil Stoch (Lengyelország) 278 pont (1. sorozat: 105,5 méter/2. sorozat: 103,5 méter)
2. Peter Prevc (Szlovénia) 265,3 (102,5 m/99 m)
3. Anders Bardal (Norvégia) 264,1 (101,5 m/98,5 m)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik