Sport

Norvégiában verte a Larvikot a Győr

Görbicz Anita (görbicz anita, )
Görbicz Anita (görbicz anita, )

A kezdésnél beragadt, de végül magabiztosan nyert 29-23-ra a címvédő ETO a Bajnokok Ligája középdöntőjében.

Pénteken a norvég Larvik otthonában vendégeskedett a címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. A mérkőzést Karl Erik Böhn múlt vasárnapi halála miatt gyászszünet előzte meg. A hazaiak gyászkarszalagban, a vendégek feketében játszottak.

Norvég gólokkal indult a találkozó, 3-0-ra is vezetett a Larvik, mire Amorim révén először megzörgette a hálót a Győr. Innentől kezdve a Rába-parti lányok percei következtek, előbb egyenlíteni sikerült, majd már kettővel is vezetett az ETO (4-6). Innen még fordított a Larvik, de a 18. percben Kovacsics egalizált (8-8), ettől kezdve pedig a mieink diktálták a tempót, olyannyira, hogy a félidőben már 13-18 volt az állás.


Görbicz Anita egymaga nyolc gólt hintett
Fotó: MTI

A második harminc perc is három hazai találattal indult, majd Orbán és Amorim törte meg a Larvik lendületét (16-20). A folytatásban is főleg a címvédő Győr akarata érvényesült, a vendégek megnyugtató előnyben várhatták a hajrát (20-27). Az utolsó tíz perc eleje a kapufákról szólt mind a két oldalon, majd a hazai időkérés után egy 3-0-s rohanást mutatott be a Larvik, sőt, Lunde még védett egy hetest is idő közben.

Az 59. percben aztán Bulatovic törte meg a bő tízperces győri gólcsendet, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, végül 29-23-ra nyert a Győr, amely így javítani tudott a múlt heti, Buducsnoszt Podgorica elleni döntetlen után.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló

Larvik (norvég) – Győri Audi ETO 23-29 (13-18)
a magyar csapat gólszerzői:
Görbicz 8, Amorim 5, Löke 5, Bulatovic 4, Orbán 4, Kovacsics 2, Bognár-Bódi 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik