Sport

Remek hajrával ikszeltek a győri kézisek

győri audi eto (győri audi eto kc, )
győri audi eto (győri audi eto kc, )

Szombaton kezdte meg a középdöntős szereplést a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO, raádásul egy igen kellemetlen ellenfél ellen: végül döntetlennel zártak Görbiczék.

A győriek egy pokolian nehéz középdöntős csoportban folytatják a kupatavaszt, hiszen a Buducsnoszt Podgorica mellett a Krim Ljubljanát és a Larvikot kapták Görbiczék.

A montenegrói együttes ellen viszont nem azt a játékot láttuk, amit eddig megszoktunk az ETO-tól, hiszen a lányok pontatlanul és átütő erő nélkül próbálták felvenni a versenyt a vendégekkel, ám a zöld-fehérek csak futottak az eredmény után.


Fotó: MTI

A második felvonásban aztán változott a játék képe: ha megrázták magukat a hazaiak, többször is látótávolságon belülre kerültek, majd Amorim góljával már 22-22-es állást mutatott az eredményjelző.

Végül maradt a döntetlen (23-23), ám ennek a vendégek örülhettek jobban, hiszen fontos ponttal térhettek haza.

Javítani már pénteken lehet – sőt kell – a 2011-es BL-győztes norvég Larvik otthonában. A csoportból az első két helyezett jut a májusi budapesti négyesdöntőbe.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. forduló

Győri Audi ETO KC-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 23-23 (9-13)

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Parádés játék! Kétgólos hátrányban előbb Görbicz szerzett fontos gólt, majd 3 perccel a vége előtt Amorim egyenlített! 22-22! 42 másodperccel a vége előtt előnyben a Buducsnoszt. Amorim gyorsan gólt szerzett, de még támadhatnak a vendégek. Ez a vége, 23-23, fontos pontot szerzett a montenegrói együttes.

51-55. PERC: Amorim emberhátrányban is betalált a montenegróiaknak, de Cvijic gyorsan visszaállította az eredményt (20-21). Sok a hiba győri oldalon, Mehmedovic pedig most kínaiból bombázott a hálóba (20-22).

46-50. PERC: Kovacsics Anikó megcsinálta a cselt, majd gól szerzett, Bognár-Bódi pedig kiegyenlített!!! 18-18! Sőt, Bulatovic révén már 19-18 a Győrnek. De csak eddig, előbb Mehmedovic, majd Petrovic jegyzett gólt, így megint a vendégeknél az előny.

41-45. PERC: Petrovic hetesből bombázott a kapuba, majd Neagu varrta ki a felső sarkot, így megint hárommal ment a Podgorica. Görbicz lövése szerencsére beakadt, de még így is kettő van közte (15-17). Neagu gólja után Amorim is betalált (16-18).

36-40. PERC: Bulatovic talált be, már csak kettővel megy a Podgorica (12-14). Mehmedovic góljára viszont Görbicz gyorsan válaszolt, bár a hetese kimaradt, az ismétlést bevágta, pár pillanat múlva pedig Bulatovic alakította 14-15-re az állást.

31-35. PERC: Kovacsics Anikó gólja nyitotta a második etapot, minusz háromra zárkózik a Győr. Görbicz eddig nagyon halványan játszik, de egyik győri kézis sem azt nyújtja, ami elvárható lenne. Woltering nagyon nagy formában véd ma. Mehmedovic és Bognár-Bódi a gólszerző, 11-14.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Szerencsére Amorim ejtése utat talált magának a kapuba (8-9), de Cjivic is betalált a másik oldalon (8-10). Korsós és Petrovic révén a különbség nem változott, majd Woltering megint nagyot védett (9-11). Petrovic ezt is nagyon bevarrta, szétesett a Győr. Cvijic lőtt még egyet, 9-13, ez a félidei eredmény.

21-25. PERC: Kiállítás győri oldalon, majd gólt szerzett a Buducsnoszt (7-8). Alig pár pillanat múlva Cvijic is betalált, később Amorim lövése a kapufán csattant (7-9). A győr kettős emberelőnyben játszhat, de így sem megy a gólszerzés. Szól az “Ébresztő, ébresztő…”.

16-20. PERC: Cvijic nagyon nagy gólt ragasztott Lunde kapujába, így zsinórban háromszor találtak be a vendégek. Ambros Martin időt is kért (5-6). Heidi Lökét megint szabadon hagyták, így ismét egyenlő volt az állás, de Mehmedovic szinte azonnal betalált (6-7). Kovacsics Anikó módosította 7-7-re az állást.

11-15. PERC: Kiállítás a montenegróiaknál is, majd Görbicz lövését védte a vendégek kapusa. Szerencsére Bulatovic gólt szerzett, így kettővel megy az ETO. Dalby még emberhátrányban ünnepelhetett, maradt a plusz egy (5-4). Megint Dalby, egyenlítettek a vendégek.

6-10. PERC: Cvijic vette be a győri kaput, így megint egál (3-3). Sok hiba után Löke végre betalált, a Győr egyelőre nem tud meglépni (4-3). Amorimot kiállították két percre.

1-5. PERC: A Buducsnoszté az első gól, miután a kipattanót Knezevic vágta a kapuba. Amorim bombája mellé szállt, majd a brazilt nagyon egyedül hagyták, így ki is használta a ziccert (1-1). Orbán okos pattintása is a hálóban landolt (2-1). Egy vendég gólt után Görbicz indította remekül Lökét, ő pedig nem hibázott (3-2).

Zöldben játszik majd a Győr, míg a montenegróiak fehérben.

Előzetes: Görbicz Anitáék a montenegrói Buducsnoszt Podgircát látják ugyanis vendégül, azt az együttest, mely ellen a 2011-2012-es idényben elbukták a BL-finálét.

A címvédő győriek jól ismerik a montenegrói alakulatot, hiszen tavaly is találkoztak velük, méghozzá a középdöntőben, és akkor mindkét mérkőzést az ETO nyerte meg.

“Úgy gondolom, hogy jól haladtunk a felkészüléssel, de az igazi teszt majd ez a meccs lesz. Véleményem szerint a legjobb felkészülés maga a BL-sorozat, tehát azt várom, hogy majd ott, élesben, meccsről-meccsre hangolódjunk a BL-szintre, javuljon, fejlődjön a játékunk. A Podgoricával gyakran összehoz bennünket a sorsolás, jól ismerjük őket, a BL egyik legkeményebb játékstílusú csapata, agresszív védekezéssel. Ráadásul náluk jóval nagyobb a hangsúly a BL-en, hiszen nincs olyan hazai bajnokságuk mint nekünk. Az elmúlt szezonban nem sikerült a 4-be kerülniük, azóta új játékosokat is szerződtettek, így idén kettőzött erővel vágnak bele a középdöntőkbe. Az egyik legkomolyabb ellenfelünknek tekintem őket” – nyilatkozta Ambros Martin, a győriek mestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik