Sport

Két vállra fektették a Pécset Moszkvában

Nagy-Bujdosó Nóra (nagy-bujdosó nóra, )
Nagy-Bujdosó Nóra (nagy-bujdosó nóra, )

A PEAC-Pécs az idegenbeli visszavágón is kikapott a címvédő orosz Dinamo Moszkvától szerdán, így kiesett a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjében.

Múlt csütörtökön a PEAC-Pécs időnként biztatóan játszott a jóval tehetősebb Dinamo Moszkva ellen, de az oroszok megnyomták az odavágó végét és 69-55-ös győzelmükkel gyakorlatilag el is döntötték a továbbjutást. Azért a visszavágót is le kellett játszani, az orosz fővárosban rendezett mérkőzésen azonban egy negyed után már óriási volt a különbség a két együttes között, 26-8 volt az állás és nem ide.

A második tíz percben jobban játszott a Pécs, de így is csak egy pontot tudott lefaragni a hátrányból. A harmadik negyedben csak 18 egységet tudtak összehozni a csapatok, ebből mindössze hatot szerzett a magyar gárda. Az utolsó etapot a másodikhoz hasonlóan sikerült megnyerni, de a vége így is sima lett, 78-57-re nyert és kettős győzelemmel továbbjutott.

„Ma nem lehetek elégedetlen az eredménnyel, csak azzal, ahogyan játszottunk. Energia nélkül, sokszor nem jó döntéseket hozva. Hagytuk a Dinamót játszani. Ez volt a legnagyobb különbség a mai és a pécsi mérkőzés között” – értékelte a mérkőzést a Zeljko Djokic a pécsiek honlapján.

Eredmény – női kosárlabda KEK, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Dinamo Moszkva (orosz)-PEAC-Pécs 78-57 (26-8, 23-24, 12-6, 17-19)
a magyar csapat legjobb dobói: Williams 15, Raksányi 10, Nagy-Bujdosó 10

Továbbjutott: a Dinamo Moszkva, kettős győzelemmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik