Sport

Megható üzenet az öngyilkosságot megkísérlő fiúnak

Hetényi Zoltán (hetényi zoltán, )
Hetényi Zoltán (hetényi zoltán, )

Az iskolájának legfelső emeletéről mélybe ugró fiúért játszottak a fehérvári hokisok vasárnap este. A csapat győzött, a tini még az életéért küzd.

Izgalmas mérkőzésen diadalmaskodott vasárnap este Székesfehérvár osztrák bajnokságban játszó jégkorongcsapata a Dornbirn gárdája ellen. A Sapa játékosai nemcsak pontokért, de a másfél hete Székesfehérváron öngyilkosságot megkísérlő fiúért is léptek jégre.

A meccs utáni tévés nyilatkozatban nem hangzott el az alábbi üzenet, azonban a fehérváriak kapujába nemrég visszatérő Hetényi Zoltán fontosnak tartotta. Így utólag kérte meg annak közlését a Jégkorongblogtól, átvettük mi is.

“A mai meccset annak a 17 éves srácnak ajánlottuk, aki öngyilkosságot kísérelt meg Fehérváron az Árpád Szakképző Iskolában. Sajnos nem tudjuk, hogy van most Krisztián, de szeretnénk kitartást kívánni neki, és ezzel a játékkal és győzelemmel üzenjük neki, hogy vele vagyunk! Tudjuk, hogy ő értékes ember, üzenjük, ne hagyjon itt minket. Rá gondoltunk, amikor a Dornbirn ellen a jégre léptünk. A győzelmet neki ajánljuk, mi mellette vagyunk. Hajrá kissrác, hajrá Volán, veled vagyunk, vigyázz magadra!”

Január elején próbált meg végezni magával egy székesfehérvári diák a Seregélyesi úti Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban. A legfelső emeletről ugrott le. A fiúnak alig maradt ép csontja, az orvosok azt mondták, hogy javultak a túlélési esélyei: a korábbi 50 százalék helyett 60-70 százalékot adnának. A helyiek szerint az iskolában gyakran alázzák a tanulókat társaik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik