Sport

Izlandot és Spanyolországot is majdnem meglepték

kezilabda(210x140)(2).jpg (kézilabda, )
kezilabda(210x140)(2).jpg (kézilabda, )

A két esélyes kézilabda-válogatott is csak szoros mérkőzésen tudott nyerni akutális meccsén a dániai Európa-bajnokság középdöntőjében.


Az izlandi játékosok öröme a lefújás után
Fotó: AFP

A középdöntőben magabiztos, hatgólos győzelemmel kezdtünk Macedónia ellen, így joggal bízhattunk benne, hogy Izland is legyőzi őket hétfőn, a középső szakasz második fordulójában.

Ehhez képest a makedónok 5-2-re is vezettek a találkozó elején, ám az északiak gyorsan kapcsoltak, így a szünetben 14-11 volt nekik. A szünet után is pariban volt még Macedónia esélyesebb riválisa ellen, de Izland négy találattal is el tudott lépni. A végén ismét kissé kiengedtek Sigurdssonék, az utolsó percben így Kiril Lazarov egy gólra csökkentette övéi hátrányát, de a csoda elmaradt, Gunnar Jonsson állította be a 29-27-es végeredményt, Izland a második mérkőzését is megnyerte a középszakaszban.

Később a végső sikerre esélyes Spanyolország játszott Ausztriával és itt is akadtak meglepő szakaszai a mérkőzésnek, például volt olyan az első félidő vége felé, hogy az osztrákok vezettek 12-11-re. A szünetig aztán fordítottak az ibériaiak, azonban a második félidőben is rendesen teperniük kellett, mivel szomszédaink nem adták meg egykönnyen magukat.

Sőt, itt is egy gólra csökkent a különbség az utolsó percben, Robert Weber tette izgalmassá a találkozó utolsó pillanatait, egy időntúli szabaddobással pedig egyenlíthettek volna az osztrákok, de azt Szilágyi mellédobta, Spanyolország 28-27-re nyert.

Eredmények – férfikézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, I. csoport

Izland-Macedónia 29-27 (14-11)
Ausztria-Spanyolország 27-28 (12-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik