Sport

Kapusát elveszítette, a meccsét megnyerte az Islanders

New-York-Islanders(210x140)(1).jpg (new york islanders, )
New-York-Islanders(210x140)(1).jpg (new york islanders, )

A Montreal hozta a kötelező győzelmet, a nap meglepetését a Calgary szolgáltatta.

Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) aktuális játéknapján a kimondottan gyenge szezont futó New York Islanders a Dallas Stars ellen próbált meg javítani. Katasztrofálisan kezdődött a mérkőzés a hazaiak számára, ugyanis egy harmad után kétgólos volt a Dallas előnye. Ráadásul a nemrég sérülésből visszatért kapus, Evgeni Nabokov újra megsérült.

A második harmadtól kezdve megtáltosodott az Islanders. A csapat talán legjobb játékosa, John Tavares mesterhármast szerzett, de rajta kívül még négyen betaláltak, így a fölényesen nyert New York-i gárda.

Hozta a kötelezőt a Montreal
Fotó:AFP

A keleti főcsoport harmadik helyén álló Montreal Canadiens esélyesként lépett jégre a Florida Panthers ellen. A kanadai csapat, ha nem is könnyen, de végül Brian Gionta második harmadban szerzett gólja győzelmet ért.

A nap meglepetését a Calgary Flames szolgáltatta. A kanadai csapat négy egymást követő zakó után utazott Coloradóba. A fordulatos meccsen hiába egyenlített kétszer is az Avalanche, Michael Cammalleri emberelőnyös gólja győzelmet ért a vendégeknek.

A játéknap utolsó összecsapásán A New York Rangers kétgólos hátrány dolgozott le a záró harmadban a Columbus Blue Jackets ellen, a szétlövést már nem tudták megnyeri, így hazai pályán buktak el.

Eredmény – NHL

New York Islanders – Dallas Stars 7-3
Montreal Canadiens – Florida Panthers 2-1
Colorado Avalanche – Calgary Flames 3-4
New York Rangers – Columbus Blue Jackets 3-4 – büntetők után

Videó – Az Islanders hetet, Tavares hármat rámolt be a Dallasnak:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik