Sport

Sidney Crosby eldöntötte

sidney crosby (sidney crosby, )
sidney crosby (sidney crosby, )

A Pittsburgh Penguins hokicsapata hazai környezetben nyert az észak-amerikai bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Pittsburgh Penguins keretbe foglalta a Toronto elleni mérkőzést, ugyanis a meccs 39. másodpercében, majd nem sokkal a lefújás előtt is a hazaiak szereztek gólt. Közte óriási küzdelem zajlott a jégen, mivel a korai sokkon hamar túltette magát a Maple Leafs és a második harmadban kiegyenlített.

A Pingvinek 3-1-es sikerével zárult meccsen Sidney Crosby volt a hazaiak legjobbja, ő szerezte a győztes találatot is a harmadik felvonás közepén, de a kapujára tartó 26 lövésből 25-öt hatástalanító Marc-André Fleury is kitett magáért. A Pittsburghnek ez volt zsinórban a negyedik győzelme és vezeti a keleti konferenciát.

Paul Stastny remekelt Denverben, ahol a Colorado Avalanche 6-2-re tömte ki a Dallas Starst. Stastny kilenc meccse képtelen volt betalálni, ehhez képest magyar idő szerint kedd hajnalban kétszer is megzörgette a hálót, ráadásul kiosztott két gólpasszt is.

Az Ottawa Senators játékosa, Cody Ceci élete első találatát jegyezte az NHL-ben, ráadásul mindezt a St. Louis Blues elleni mérkőzés hosszabbításában tette. A Winnipeg Jets közben Columbusban nyert.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Pittsburgh Penguins-Toronto Maple Leafs 3-1
Columbus Blue Jackets-Winnipeg Jets 2-3
Ottawa Senators-St. Louis Blues 3-2 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche-Dallas Stars 6-2

Videó – Így nyert a Pittsburgh:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik