Sport

Doppingolt a magyar bajnok úszó

uszas(650x433)(2).jpg (úszás, )
uszas(650x433)(2).jpg (úszás, )

Tiltott szer használatáért a FINA három hónapra eltiltotta, de lejárt a büntetése, így rajthoz állhatott Százhalombattán, a rövidpályás magyar bajnokságon az 50 méteres mellúszásban győztes indonéz Indra Gunawan.

A nyílt ob-n debreceni színekben induló sportoló honfitársával, Guntur Pratamával együtt a júliusi Ázsiai Játékokon, Dél-Koreában bukott meg a doppingvizsgálaton, és a pozitív teszt következményeként augusztus 13-ától negyedévig nem vehetett részt versenyen. Gunawant megfosztották a játékokon 50 méter mellen nyert aranyérmétől, valamint kizárták az ezüstérmes 4×50 méteres és 4×100 méteres indonéz gyorsváltót is.


Fotó: MTI

A két sportoló szervezetében – a nemzetközi szövetség, a FINA tájékoztatása szerint – a serkentőszerek közé tartozó methylhexanamint mutattak ki. Az indonéz úszószövetség egyetértett a döntéssel, miközben jelezte, hogy mindkét úszó tovább készül a decemberben Mianmarban sorra kerülő Dél-kelet-ázsiai Játékokra.

Tekintettel arra, hogy az eltiltás november 13-án lejárt, Gunawan a szabályok értelmében már elindulhatott a százhalombattai nyílt rövidpályás magyar bajnokságon, ahol 27.39 másodperccel győzött a legrövidebb mellszámban, 100-on pedig második lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik