Sport

Hatalmas összeget lopott a szerencsejáték-függő pap

templom(960x640)(1).jpg (templom)
templom(960x640)(1).jpg (templom)

Összesen 51 millió forintnyi összeget lopott el egy massachusettsi pap, aki felgyülemlett szerencsejáték adósságát akarta törleszteni.

Lebukott és le is mondott tisztségéről Stephen Gemme, aki több mint 200 ezer dollárt tulajdonított el, hogy abból fizesse ki a tartozásait – írja egy magyar szerencsejátékkal foglalkozó oldal.

A Massachusetts állambeli Stephen Gemme egy nyolcszáz családos közösség megbecsült lelkésze volt. Így villámcsapásként érte a Saint Bernadette Parish közösség tagjait a hír, miszerint a lopással meggyanúsított Gemme beismerte tettét.

Gemme le is mondott tisztségéről, elmondása szerint hatalmas adósságot halmozott fel, melyek mind szerencsejáték-függősének köszönhetőek. A lelkész többek közt az egyháztól és több iskolai alapítványtól is tulajdonított el pénzt.

Bár elképesztően nagy összegről van szó, Gemme nagy eséllyel megúszhatja a büntetést, ugyanis a bíróságok figyelembe szokták venni, hogy az egyházi személyek mennyi jó cselekedetet tesznek életük során.

Példaként említhetnénk a nemrégiben három hónap börtönre ítélt apácát, aki 130 ezer dollárt lopott el New York-ban, valamint annak a rabbinak az esetét, aki hamis személyivel játszott egy kaszinóban, ahonnan ráadásul ki volt tiltva, de végül ejtették ellene a vádakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik