Sport

Kikaptunk az ukránoktól, harmadikok lettünk

magyar-jegkorong-valogatott(960x640).jpg (magyar jégkorong válogatott, )
magyar-jegkorong-valogatott(960x640).jpg (magyar jégkorong válogatott, )

A Négy Nemzet Torna utolsó mérkőzésén a magyar jégkorong-válogatott 1-0-ra kikapott Ukrajnától.

Izgalmas, pörgős mérkőzést játszott egymással a két együttes vasárnap este. A találkozó a tornagyőzelemről is döntött, így mindkét csapat számára fontos volt a győzelem.

Nem tudtunk nyerni
Fotó: MTI

Az első harmadban még inkább csak tapogatóztak a felek, lövések itt is, ott is, de gól nem született. A második játékrészben viszont már igen, pont egy emberhátrányos helyzetet használtak ki az ukránok: amikor kiegészült a magyar válogatott, akkor ütöttek gólt a sárgamezesek.

A folytatásban Sofron, Vas és Metcalfe is komoly ziccereket alakított ki az ukrán kapu előtt, de a befejezésnél valami mindig balul sült el, így végül kikapott nemzeti csapatunk.

A lengyelek és az ukránok mögött a harmadik helyen zárta a tornát Rich Chernomaz csapata.

Eredmény – Négy Nemzet Torna, 3. forduló

Magyarország – Ukrajna 0-1 (0-0, 0-1, )
Gólszerzők:
Varlamov (23.)

Ez a vége, harmadik lett a magyar válogatott a Négy Nemzet Tornán.

3. HARMAD

16-20. PERC: Megkezdjük a hajrát a tornagyőzelemért. Előbb egyenlíteni kell, utána lehet gondolkodni a győzelmen. Az ukránok húzzák az időt, mi pedig szorgosan kísérletezünk, de ez kevés. 2:45-tel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, de nem sikerült gólt szerezni. 1-0-ra nyertek az ukránok.

11-15. PERC: Nagyon nyomunk, több lövést is kapura tűztünk, de valahogy nem akar becsorogni az a korong… Most Szirányi lehetősége maradt ki. Az egyik ukrán a földön maradt, a szemöldöke felrepedt, ugyanis a lövés fejen találta. Vas kísérlete megint csak centiken múlott, hogy ne a hálóban kössön ki. Érik a magyar gól.

6-10. PERC: Emberelőnybe kerültünk, Gőz Balázs lőtt is, de ez levágódott. Most beszorítottuk őket, de Kubut a padról visszaérkezve majdnem gólt szerzett. Előbb Ladányi, majd Sofron tette bele a lövésbe a botját, de nem jártunk szerencsével.

1-5. PERC: Megkezdtük az utolsó 20 percet. Nyernünk kell a tornagyőzelemért. Na tessék, egy ukrán lövés után Sevelán már túljutott a korong, majd szerencsére a kapuvasról levágódott. Sofron lőtt a másik kapu előtt, de az ukránok kapusa hárított. Még több ilyen lövést szeretnénk látni.

Eddig nem állunk túl jól…

2. HARMAD

16-20. PERC: Az ukrán cserepad beleért a korongba, ezért onnan jön a dobás. Chernomaz mester változtatott a magyar sorokon, hátha így összejön az egyenlítés. Sevelának kellett ismét védenie, majd egy kis kakaskodás miatt áll a játék. Varlamov majdnem belőtte a második ukrán gólt, de Varga Arnold visszarántotta, így az ellenfél büntetővel jöhetett: ezt Sevela megfogta!

11-15. PERC: Fuhh, Sevela előbb a mamuttal védett egy bombát, majd a kipattanót nagy bravúrral fogta. Ez meleg volt. Óriási magyar helyzet maradt ki, majd pár pillanat múlva Vas próbálkozott. Felpörögtünk rendesen.

6-10. PERC: Szirányi emelte kapura a korongot, sajnos fölé. Kovácsot megint kiállították, de szerecsére ezt a hátrányt kivédekeztük. Kellene egy magyar gól, ezeket az ukránokat most meg lehetne fogni.

1-5. PERC: Folytatjuk a meccset, emberhátrányban. Sajnos vezetnek az ukránok, pont amikor kiegészültünk: Sevela előtt sokan álltak, így Varlamov lövésénél nem látta a korongot. 0-1. Páros kiállítás, nálunk Kovács Csaba ült le a padra.

Egyelőre nincs gól a mérkőzésen, de 1:55 percig emberhátrányban hokizunk majd a harmad elején.

1. HARMAD

16-20. PERC: Vas Jánossal szemben szabálytalankodtak, emberlőnybe kerültünk. Sajnos még kapura sem lőttünk, így kiegészültek az ukránok. Öt másodperccel a harmad vége előtt Hegyi Ádámot szórták ki, ez az utolsó momentum a játékrészben.

11-15. PERC: Remekül tört be a kapu elé Metcalfe, de a kapus mamutjai között nem tudta átpöckölni a pakkot. Az ukránok is veszélyeztettek, de Sevela biztosan fogta a lepkéssel a korongot. Szoros a meccs, jó lenne nyerni. Fuhh, ez szép volt, Metcalfe szerzett korongot, majd védett az ukrán kapus, de bravúrral.

6-10. PERC: Ladányi remek passzal szolgálta ki Kiss Dánielt, de a lövést fogta az ukrán kapus. Jó az iram és jó ez az ukrán csapat. Nem véletlenül van tele a keret KHL-játékosokkal. Ladányi volt ismét az előkészítő, de Sofron kapáslövése elkerülte a kaput. Nagy helyzet volt.

1-5. PERC: Az ukránok hozták el a korongot a kezdésnél, viszont miénk volt az első lövés, de egyelőre nem találtuk el a kaput. Ma Peter Sevela védi a magyar hálót, így ő is bemutatkozott a válogatottban. Somogyi fonákkal tette volna a pakkot kapura, de centikkel tévedett. Kiss Dánielt állították ki két percre a játékvezetők. Nyomtak ugyan az ukránok, de kapura csak egyszer lőttek, így remekül kihúztuk a hátrányt.

A zárónapon már lejátszottak egy mérkőzést: a lengyelek 6-0-ra verték a románokat, így jelenleg a lengyelek állnak az első helyen, a románok pedig biztos utolsók.

Előzetes: Eddig két mérkőzésen van túl nemzeti csapatunk, hiszen pénteken büntetőkkel vertük a lengyeleket, szombaton pedig simán, 5-0-ra intéztük el a románokat.

Vasárnap egyértelműen a legnehezebb ellenfél, Ukrajna következik: a sárga-kékek eddig 1-1-es mérleggel állnak és matematikailag még van esélyük a tornagyőzelemre, csakúgy, mint a lengyeleknek, ezért is fontos nyernünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik