Sport

Elözönlik a karatékák Budapestet

Szombaton a XVIII. kerületi Sportkastélyban tartják a karate egyik alapstílusának, a wado kainak a 41. Európa-bajnokságát.

A szervezők tájékoztatása szerint várhatóan húsznál több ország mintegy 300 versenyzője ad számot tudásáról küzdelemben, illetve mutatja be formagyakorlatát. Az egyéni mellett csapatban is versengenek mind a nők, mind a férfiak a stílusbajnokságon.

A magyar válogatottat nyolc egyesület – az I.C. Tatami SE, Nóva SE, Piramis SE, Torony SE, Kono SE, SZESE, Sozsin SE és a Wado SE – több mint félszáz karatékája alkotja.

A Magyar Wado Kai Karate Szövetség megalakulása, 1999 óta minden évben részt vesz a hagyományosan ősszel zajló Eb-n, s a magyar válogatott évről évre egyre kiemelkedőbben teljesít. Tavaly Magyarország csapata összesítésben a második helyen végzett az akkori házigazda Ausztria válogatottja mögött.

A szombati esemény 9 órakor kezdődik a formagyakorlatok (kata) selejtezőivel, majd következik az ünnepélyes megnyitó, benne az ősi magyar harcművészet, a baranta művelőinek bemutatójával. Ezt követően rendezik meg a kata-döntőket, s a nap második felében zajlanak majd a küzdelmek (kumite).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik