Sport

Óriási magyar siker: 60 arany három nap alatt

kungfu(960x640)(1).jpg (kungfu)
kungfu(960x640)(1).jpg (kungfu)

A hétvégén Érden rendezték meg a XIV. Nemzetközi Harcművészeti és Kung-Fu Világkupát. A viadalra négy kontinensről több mint 350 harcos érkezett.

Nagyszerűen szerepeltek a hazai versenyzők: Kung-Fu és egyéb stílusokban 60 aranyat, 57 ezüstöt és 37 bronzérmet, míg karatéban közel 40 érmet szereztek sportolóink. Európából, Ázsiából, Amerikából és Afrikából több mint 350 harcos érkezett a XIV. Kung-Fu Világkupára.

A fénypont Robert Lyons Shi Gong és csoportja energiával teli, kőkemény bemutatója volt. A nézők láthattak szablya-kardpörgetést és pillangó kések repkedését, majom stílusú és kétélű egyenes kardforgatást, de sikere volt a vaslap fejelésnek és a két versenyző fejére helyezett vaslap széttörésének (kéz-éllel).

A magyar harcművész társadalmat pedig óriási megtiszteltetés érte, hiszen Dr. Robert Lyons Sifunak, a ShaoLin Kung-Fu magyarországi meghonosítójának, az IMAF harcművészeti világszövetség alelnökének, aki egyben a magyar csoport vezetője is, a Gyűrű ököl Stílus létrehozásáért Nagymesteri címet adományoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik