Sport

Meseszép érmekért küzdenek Szilágyiék

Boczkó Gábor (boczkó gábor, )
Boczkó Gábor (boczkó gábor, )

A nemzetközi versenyek történetének méretre harmadik legnagyobb érmeit kapják majd az októberi, szentpétervári Küzdősportok Világjátékának (World Combat Games, WCG) dobogósai.

A mob.hu beszámolója szerint az idei WCG medáljai 90 milliméter átmérőjűek, s ultramodern technológiával, sárgarézből készültek, bronz, ezüst és arany kiegészítéssel. Az érmekre Szentpétervár látképe, a nemzetközi szövetségek logói és a sportágakat ábrázoló rajzok kerültek fel. A medálokból összesen csaknem 400 készült, méretüket tekintve csak a torinói és a vancouveri téli olimpiák érmei voltak nagyobbak.

„Amellett, hogy nagyok, nehezek is, így csak az igazi erős küzdősportolók tudják viselni a nyakukban” – fogalmazott Pavel Zhuravlev, a World Combat Games egyik szervezője.

Natalija Vorobjova, a 2012-es olimpián aranyérmes orosz birkózónő a londoniakhoz hasonlította az érmeket. „A szépségét és a nagyságát tekintve is felveszi a versenyt a londoni olimpián kiosztott érmekkel. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Oroszországban lesz a World Combat Games, remélem, hogy itt is aranyat nyerek majd” – mondta Vorobjova.


Valóban jól sikerült érmekről van szó
Fotó: MOB

Az idei WCG-n vívásban Szász Emese, Boczkó Gábor, Knapek Edina, Mohamed Aida, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád, kick-box karatéban Görbics Gábor, Benedek Zsolt, Kádas Adrienn, Veres Richárd és Gömbös László, kendóban Dubi Sándor, szumóban Makai Erika és Libor Dezső, grapling/pankrációban Lajcsák Brigitta, Lemák Diána, Kárászi Balázs, Stregova Zsolt és Hollósi Csaba, a francia eredetű botos küzdősportban, a canne-ban pedig Petőfi Zsigmond képviseli majd a magyar színeket.

Az október 18-26. közötti lesz a II. World Combat Games. Az elsőn, 2010-ben Pekingben egy arany-, három ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyarok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik