Sport

Példátlan összefogás a győri kosarasokért

Hat-Agro-Uni-Gyor(210x140)(1).jpg (hat agro uni győr, )
Hat-Agro-Uni-Gyor(210x140)(1).jpg (hat agro uni győr, )

Az elhunytak családtagjai és a sérültek megsegítésére árverést és gálát szerveznek. Az eseményt mindhárom magyar sportcsatorna élőben közvetíti.

Szeptember 7-én felfoghatatlan tragédia történt a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatával. Egy közúti baleset során Tapodi Péter elnök és Fűzy Ákos vezetőedző életét vesztette, a szerb játékos, Natasa Kovacevic bal lábát pedig amputálni kellett.

Az azóta eltelt egy hónap során több jótékonysági akció indult a csapat megsegítésére. Most ritkán látható szép gesztust tett a három konkurens magyar sportcsatorna, a DIGI Sport, a Sport TV, és a SportKlub. A televíziók összefognak és a Vaterán egy árverést indítanak, amelyen magyar és külföldi csapatok, valamint szövetségek által felajánlott mezekre, labdákra, relikviákra lehet licitálni október 7-től 16-ig.


A három kommentátor
Fotó: Red Lemon

A teljes bevétel a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül. Az egyesület ebből kívánja támogatni az elhunytak családtagjait és a megsérült sportolókat.

A gálát most vasárnap rendezik az egyetemi sportcsarnokban. A televíziók 12 óra 45 perctől élőben közvetítik az eseményt.

A rendezvényen pályára lépnek a Győri Audi ETO KC kézilabdázói, a Győri ETO FC labdarúgói, az egykori válogatott kosárlabdázókat tömörítő Dávid Kornél All Stars, valamint a DIGI Sport, a Sportklub és a Sport TV legjobbjaiból verbuvált médiaválogatott. A négy csapat keretei a HAT-AGRO UNI Győr játékosaival egészülnek ki.

A három kommentátor Szántó Dávid (DIGI Sport), Faragó Richard (Sport TV), és Kovács „Kokó” István (SportKlub) lesznek.

Összefogás a győri kosarasokért

Az árverés helye: www.vatera.huagyorikosarasokert

Az árverés ideje: október 7-16.

A jótékonysági gála helye, ideje: Győr Városi Egyetemi Sportcsarnok, október 13., vasárnap, 12:45 (Televízió: DIGI Sport1, Sport1, SportKlub)

Az árverés teljes bevétele és a csarnokban a belépőjegy helyett működő becsületkassza tartalma is a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül: Duna Takarékszövetkezet 58600300-11221715.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik