Sport

Kosarasok tragédiája: végső búcsú Tapodi Pétertől

in memoriam Fűzy Ákos és Tapodi Péter  (Győr, kosárlabda, )
in memoriam Fűzy Ákos és Tapodi Péter  (Győr, kosárlabda, )

Az elhunytak lelki üdvéért misézett csütörtökön a győri püspök és több százan vettek részt a péntek esti búcsúztatón.

Tapodi Péter, az Uni Győr klubigazgatójának hamvasztás előtti búcsúztatására pénteken este került sor, a győr-szabadhegyi köztemetőben. A hazai kosárlabda-sport reprezentánsai, sportvezetők, játékosok és szurkolók vettek több százan búcsút tőle. A győri klubigazgató özvegye, egykori kiváló játékos Dagmar Imbergerová Nagyszombatról származik, a Győr24 információi szerint így a szakember hamvai is ott, Nagyszombaton kerülnek végső nyughelyükre. A hamvak elhelyezéséről a család a későbbiekben gondoskodik, ám azon a szertartáson már csak a hozzátartozók vehetnek részt.

 

Csütörtökön este Pápai Lajos győri püspök az elhunytak lelki üdvéért, a sérültek mielőbbi gyógyulásáért misézett (képünkön) a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

 

Szeptember 7-én, szombaton Kapuvár és Vitnyéd között ütközött egy személyautóval a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz. A baleset helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházba szállítása után vesztette életét. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábfejét; rajta kívül összesen hét sérültet ápolnak még kórházban.

 

Fűzy Ákos vezetőedző hamvasztás utáni temetése jövő szombaton 14 órakor a pécsi köztemetőben lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik