Sport

Győri ETO: történelmi csapás az osztrákokra

győri audi eto kc (győri audi eto kc, )
győri audi eto kc (győri audi eto kc, )

Félelmetes támadójátékkal 41-22-re nyert a Győri Audi ETO a Hypo ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában.

Az előző kiírás győztesének, a Győri ETO KC-nek nem titkolt szándéka, hogy ebben az idényben is begyűjtse a BL-trófeát, bár Ambros Martin nem egyszer elmondta, semmit sem számít, hogy címvédőként állt rajthoz együttese.

Az idény első mérkőzésén azonban mégis az látszott, hogy a győri hengert idén is nehéz lesz megállítani.

Bravúros játékot mutattak
Fotó: MTI

A zöld-fehérek ugyanis a meccs elejétől domináltak, magukhoz ragadták a kezdeményezést és remek védekezésüknek, valamint hatékony támadásaiknak köszönhetően hamar leszakították magukról a Bajnokok Ligája egyik legeredményesebb, ám az utóbbi időben gyengélkedő csapatát, a Hypót.

Ugyanis az osztrákok a 10. percben még csak három találatnál jártak, így az ETO fokozatosan meglépett tőlük és egy percig nem volt kérdés, ki hagyja el győztesen a pályát a lefújás pillanatában.

A szünetben már tízzel, 21-11-re ment a hazai együttes, majd a folytatásban sem csökkent a különbség. Álomszerű játékkal, könnyed mozdulatokkal lőtték a gólokat Görbiczék, tulajdonképpen edzőmeccs hangulata volt a találkozónak: a vége 41-22 lett.

Ez történelmi vereség a Hypo számára, ugyanis az osztrákok legnagyobb verésüket még 2002-ben, a Larviktól kapták a sorozatban: akkor 37-21-re, 16 góllal győzték le őket. A Győr most 19-el…

Eredmény – női kézilabda BL, A csoport, 1. forduló

Győri Audi ETO KC-Hypo NÖ 41-22 (21-11)

A női NB I szombati mérkőzésein:
Siófok-Galérius Fürdő – MTK-Budapest 38-23 (16-12)
Fehérvár KC – Érd 31-28 (15-13)

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Soós megint távolról. Ma minden összejön a Győrnek. Hornyák Dóra a tizedik játékos a győriektől, aki kapuba talál (39-21). Majd mégegyszer (40-21). Diniz is betalált (41-22). Ez a vége. 19 góllal nyert az ETO.

51-55. PERC: Soós le a sarokba, Bódi ejtése pedig a hálóban (36-20). Szétszedi a Győr a Hypót… Bódi és Görbicz kényszerítőzött, végül az ETO kapitánya lágyan ejtette a kapuba. Herr Orsolya ráadásul megfogta Nascimento hetedik büntetőjét (37-20). Da Silva azért megmentette a vendégek becsületét (37-21).

46-50. PERC: Hornyák pazarul tálalt Löke elé, akinek könnyű volt már betalálni. A Hypo elfáradt, a játékosok nem bírják az iramot. Spiridon azért gólt szerzett (31-18). Nascimento kapufás találatára Soós válaszolt (32-19). Spiridonéra pedig Görbicz (33-20). Bulatovic nagyszerűen hozta be a hosszúba a labdát, amjd megint ő volt eredményes (35-20).

41-45. PERC: Nascimento hetesből, Amorim akcióból szerzett gólt (27-16). Az osztrákok nagyon kinyíltak hátul, Szepesi Ivett büntette ezt meg (28-16). Amorim átverekedte magát a falon, Soós pedig átlövésből vette be az ellenfél kapuját (30-17).

36-40. PERC: A vendégeknél is egy kiállítás, fel is borult a pálya, ennek ellenére az ETO lőtte gólt (24-13). Nascimento hozta tizen belülre a Hypót, de csak eddig, Kovacsics révén 25-14. Megint Nascimento, nem véletlenül a világ egyik legjobbja (25-15). Soós Viktória is eredményes tudott lenni (26-15).

31-35. PERC: Löke gólja nyitotta a félidőt, majd Kovacsics növelte a győri előnyt (23-11). Azért az osztrákok sem maradnak le, Da Silva ünnepelhetett gólt, majd emberhátrányba került az ETO. Cavalero használta ezt ki (23-13).

Remekül játszik a Győr, szinte már zsebben a győzelem.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Löke megint, nagyon jó napja van (17-9). Nascimento hetese megint bent van, de előtte Lökét lebontották a falban (17-10). Görbicz szépen bevágott egy hetest és még emberelőnybe is került a Győr. Bódi büntette meg az osztrákok hibáját (19-11). Megint Bódi, majd Görbiczé az utolsó szó a félidőben (21-11).

21-25. PERC: Görbicz adott álompasszt Orbánnak, aki pimasz ejtéssel vette be az osztrákok kapuját, majd Da Silva is eredményes volt (14-7). Amorim a kapus lábai között pattintott a hálóba (15-7). Da Silva megint, majd Löke használt ki egy remek bejátszást (16-8). Nascimento hetesből hozta közelebb a Hypót.

16-20. PERC: Egy itt, egy ott, 11-4. Görbicz is megszerezte első gólját, hetesből! (12-4). Gyors egymásutánban kétszer találtak be a vendégek, amire Szepesi válaszolt (13-6).

11-15. PERC: Bravó! Előbb Lunde hárított, majd Szepesi Ivett indult meg (7-2). Sajnos az osztrákok is betaláltak, de még így is megnyugtató a hazaiak előnye (7-3). Bulatovic úgy ment át a védelmen, mint kés a vajon, bent is a labda a kapuban (8-3). GÖRBICZ ANITA A PÁLYÁN! Eduarda Amorim húzta be a jobb sarokba, majd Heidi Löke volt eredményes (10-3).

5-10. PERC: Na tessék, Bulatovic megint! Most már 3-1 a Győrnek. Eddig nem túl gyors a játék, de nem is baj, amíg a magyar csapatnál van az előny. Lunde közben remekül véd. Orbán Adrienn szép lövése újabb gólt jelent, így már három van közte (4-1). Eladta a Győr a labdát, így indultak meg a vendégek: Cavaleiro ünnepelhetett (4-2). De szép volt, Kovacsics test mellett, pattintva (5-2). Bulatovic, Kovacsics, Orbán összjáték végén landolt a kapuban a labda! (6-2).

1-5. PERC: Rögtön hetessel kezdtek az osztrákok, Nascimento be is vágta, majd Katarina Bulatovic a kezek fölött lőtt gólt (1-1). Kovacsics találatával átvette a vezetést a Győr.

Előzetes: A győriek egy régi ismerőst fogadnak, a korábbi sikercsapat Hypo NÖ-t. A nyolcszoros BL-, illetve BEK-győztes osztrákok az utóbbi években meg sem közelítik azokat az eredményeket, amelyeket a kilencvenes években értek el, így a papírforma is biztos ETO-sikert ígér. Az még kérdéses, hogy a világklasszis irányító Görbicz Anita sérülése után vállalni tudja-e a játékot.

Ebben a csoportban szerepel még a német Thüringer HC és a romániai Nagybánya (Baia Mare), Ambros Martin együttese toronymagas esélyese az első helynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik