Sport

Zsetonokból épített várost a művész

póker, zseton (zsetonok, )
póker, zseton (zsetonok, )

Fantasztikus alkotást került ki Liu Jianhua kezei közül, aki pókerzsetonokból készített el egy városrészletet.

Sok olyan játékos van, akik a hosszú versenyek alatt „legósat” játszik, és mindenféle alakokat, formákat próbál építeni. A legismertebb képviselője ennek a művészetnek a spanyol világbajnok, Carlos Mortensen, akinek a birodalmi lépegetős művéről készített kép bejárta a világsajtót – írja a magyar szerencsejátékos oldal.

Alighanem a WSOP és WPT Bajnok Mortensen is ihletet adhatott Liu Jianhuának, aki kicsit tovább gondolkodott, nagyobb méretekben, és nekiállt építeni.

Végül több zsáknyi zsetont használt fel, amivel felhúzott egy hihetetlenül színes és impozáns várost. Bár nem tudni mi volt pontosan a célja vele, talán csupán csak a szórakoztatás, annak viszont tökéletes, úgy hírlik, hogy művét jelölni fogja a Guiness rekordok könyvébe.

Nem ő lenne az első, aki a szerencsejátékokhoz, a kaszinók világához köthető rekorddal rendelkezik. 1992-ben Bryan Berg kártyalapokból épített fel egy épületet, azóta azt a csúcsát további nyolcszor döntötte meg. Legutóbb 2012-ben, amikor is a makaói Venetian kaszinó másához 218 792 lapot használt fel több napi munkával, hogy aztán a hitelesítés után, a média munkatársai előtt azt három másodperc alatt lerombolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik